Ισραηλινές αεροπορικές επιδρομές στη Γάζα


Mε στόχο τις υποδομές της Χαμάς και του Ισλαμικού Τζιχάντ στη λωρίδα της Γάζας, το Ισραήλ εξαπέλυσε αεροπορικές επιδρομές, ως αντίποινα στην εκτόξευση περίπου 30 όλμων από τον παλαιστινιακό θύλακο προς το ισραηλινό έδαφος, όπως ανακοίνωσε η Χαμάς.

Επλήγη τουλάχιστον μία υποδομή της Χαμάς που κυβερνά τον παλαιστινιακό θύλακο και τέσσερις του Ισλαμικού Τζιχάντ, σύμφωνα με πηγές ασφαλείας.

Προς το παρόν δεν υπάρχουν πληροφορίες για πιθανά θύματα.

Εκπρόσωπος της Χαμάς δήλωσε πως επλήγησαν βάσεις «της αντίστασης», σύμφωνα με την ορολογία που χρησιμοποιεί.

Ο ισραηλινός στρατός ανέφερε στο Twitter: «οι δυνάμεις μας επιχειρούν αυτή την ώρα στη Γάζα. Οι εκρήξεις που ακούστηκαν είναι το αποτέλεσμα. Περισσότερες λεπτομέρειες προσεχώς».

Νωρίτερα ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου δήλωσε πως ο ισραηλινός στρατός θα αντιδράσει «σθεναρά» στην εκτόξευση δεκάδων ρουκετών από τη λωρίδα της Γάζας στο Ισραήλ.

«Ο ισραηλινός στρατός θα αντιδράσει με μεγάλη δύναμη στις επιθέσεις αυτές, και το Ισραήλ θα απαιτήσει βαρύ τίμημα από οποιονδήποτε προσπαθήσει να το βλάψει, και θεωρούμε ότι η Χαμάς είναι υπεύθυνη να αποτρέπει τις επιθέσεις αυτές εναντίον μας», ανέφερε σε μια δήλωση ο Νετανιάχου.

Ο πρωθυπουργός κατηγόρησε τη Χαμάς και τον Ισλαμικό Τζιχάντ ότι βρίσκονται πίσω από την εκτόξευση των όλμων.

Πηγές: ΑΠΕ-ΜΠΕ-AFP-DPA

Μοιράσου το άρθρο:Πηγή

Απάντηση