Σταθμό στη Γεωπονική Σχολή σχεδιάζει η «Αττικό Μετρό»


Την κατασκευή σταθμού μετρό στη Γεωπονική Σχολή επί της Ιεράς Οδού, σχεδιάζει η «Αττικό Μετρό» σε συνεργασία με την Πρυτανεία της Σχολής.

Ο σταθμός θα κατασκευαστεί μπροστά από τη Σχολή, επί της γραμμής 3 του μετρό και θα εξυπηρετεί κυρίως τους φοιτητές της Γεωπονικής.

Την Τετάρτη θα υπογραφεί μνημόνιο συνεργασίας μεταξύ του πρόεδρου της «Αττικό Μετρό», Γιάννη Μυλόπουλου και του πρύτανη της σχολής Γιώργου Παπαδούλη, για την κατασκευή του σταθμού.

Μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο κ. Μυλόπουλος δήλωσε ότι θα ξεκινήσουν οι μελέτες και ότι θα καταβληθεί κάθε προσπάθεια να βρεθεί χρηματοδότηση για να κατασκευαστεί ο σταθμός το ταχύτερο δυνατόν, σημειώνοντας πως το 1996 που σχεδιάστηκε το δίκτυο του μετρό, η τότε Πρυτανική Αρχή αντιδρούσε στην κατασκευή του σταθμού στη Γεωπονική.

Εν τω μεταξύ, μέχρι τον Ιούνιο του ’19 θα έχουν δοθεί στην κυκλοφορία οι τρεις πρώτοι σταθμοί, της Αγίας Βαρβάρας, του Κορυδαλλού και της Νίκαιας (της επέκτασης της γραμμής 3 προς Πειραιά), ενώ τους πρώτους μήνες του 2020 θα λειτουργήσουν και υπόλοιποι τρεις σταθμοί μέχρι το δημοτικό θέατρο Πειραιά.

Σε ό,τι αφορά την γραμμή 4 από το Γαλάτσι μέχρι το Πανεπιστήμιο, το Κολωνάκι και το Γουδή, που θα φτάσει αργότερα στο Μαρούσι, ο κ. Μυλόπουλος είπε ότι έχει ήδη ολοκληρωθεί η πρώτη φάση του διαγωνισμού και σε λίγες μέρες αρχίζει η δεύτερη φάση η οποία θα ολοκληρωθεί περί αρχές του ’19 ώστε να ξεκινήσουν τα έργα.

Ο κ. Μυλόπουλος επιβεβαίωσε ότι υπάρχει σκέψη για την επέκταση της γραμμής 2 από τον σταθμό της Ανθούπολης στο Περιστέρι -μέσω της Θηβών- στο πάρκο Τρίτση στους Αγίους Αναργύρους, αλλά μέχρι στιγμής δεν έχουν γίνει ουσιαστικές μελέτες για το έργο.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Μοιράσου το άρθρο:



Πηγή

Απάντηση