Η θέληση τούς οδήγησε στις Πανελλαδικές


Tο κουδούνι των πανελλαδικών εξετάσεων χτύπησε το πρωί και για τους έγκλειστους υποψήφιους φοιτητές και σπουδαστές των φυλακών Κορυδαλλού.

Όπως όλοι οι υποψήφιοι, έτσι και οι επτά διαγωνιζόμενοι – κρατούμενοι στις ανδρικές φυλακές, μαζί με τις τρεις κρατούμενες υποψήφιες της γυναικείας πτέρυγας, πήραν τα στυλό στο χέρι, κάθισαν στα θρανία και ρίχτηκαν στην μάχη των εξετάσεων, στο μάθημα της Έκθεσης, διεκδικώντας ισότιμα μια θέση σε ΑΕΙ και ΤΕΙ:

Ο ένας αποτελεί παράδειγμα για τον επόμενο, είναι το σύνθημα των κρατουμένων που διψούν για μάθηση. Ακολουθώντας τα χνάρια του Αντώνη, ο Βασίλης προετοιμάστηκε μέσα στις φυλακές για την κρίσιμη μάχη των Πανελλαδικών. Παρά τις αντικειμενικές δυσκολίες που αντιμετώπισε, ο ίδιος δηλώνει έτοιμος να διεκδικήσει μια θέση στην ανώτατη εκπαίδευση:

Μόνο πέρυσι πέρασαν σε σχολές και οι τέσσερις κρατούμενοι υποψήφιοι, ενώ αντίστοιχες επιτυχίες υπήρξαν και τα δύο προηγούμενα χρόνια.

Το εξεταστικό κέντρο μέσα στις φυλακές επισκέφθηκαν το πρωί οι γενικοί γραμματείς των υπουργείων Παιδείας και Δικαιοσύνης. Συνομίλησαν με τους υποψηφίους και τους ευχήθηκαν καλή επιτυχία.

Στον Κορυδαλλό αυτή την στιγμή λειτουργεί Γυμνάσιο, Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας και ένα ΙΕΚ.

Μπορεί η παραβατική τους συμπεριφορά να τους στέρησε την ελευθερία, όμως τα όνειρά τους παραμένουν ζωντανά.

Οι σημερινοί κρατούμενοι και αυριανοί επιστήμονες, παίρνουν δύναμη από αυτά και προσπαθούν να αλλάξουν σελίδα στη ζωή τους, κάνοντας μια νέα αρχή.

Πηγή: ΕΡΤ
Ρεπορτάζ: Νίκος Καπόγλης

Μοιράσου το άρθρο:Πηγή

Απάντηση