Βίντεο μεγάλης διάρκειας θα αναρτούν οι χρήστες του Instagram


Η ανάρτηση βίντεο με διάρκεια ως και μια ώρα θα επιτρέπεται πλέον στο Instagram, το δημοφιλές μέσο κοινωνικής δικτύωσης, που το 2012 αγοράστηκε από την εταιρεία του Facebook, έναντι ενός δισεκατομμυρίου δολαρίων.

Το  Instagram είναι κυρίως γνωστό για τη δυνατότητα που παρέχει στους χρήστες του (στην πλειοψηφία νέοι σε ηλικία) να αναρτούν φωτογραφίες και βίντεο. Ωστόσο, προς το παρόν, τα βίντεο που μπορεί κανείς να αναρτήσει δεν ξεπερνούν το ένα λεπτό.

Σύμφωνα με στοιχεία, το Instagram ξεπέρασε πλέον το ένα δισεκατομμύριο ενεργούς μηνιαίους χρήστες παγκοσμίως, ενώ πέρυσι το Σεπτέμβριο είχε περίπου 800 εκατομμύρια χρήστες.

Το Instagram αναπτύσσεται με ταχύτερο ρυθμό από ό,τι το Twitter και το Snapchat, κερδίζοντας ολοένα περισσότερους έφηβους και χρήστες νέους σε ηλικία. Συγκριτικά αποτελεί την τέταρτη πλατφόρμα δικτύωσης της εταιρείας του Facebook που οι χρήστες του ξεπερνούν το ένα δισεκατομμύριο. Κάτι τέτοιο έχουν ήδη πετύχει -εκτός από το ίδιο το Facebook- το WhatsApp και το Messenger.

Με την προοπτική της δυνατότητας ανάρτησης βίντεο μεγάλης διάρκειας στο Instagram (μέσω της κινητής εφαρμογής IGTV) οι χρήστες αναμένεται να γίνουν ακόμα περισσότεροι, προκαλώντας έτσι ανησυχία στους υπεύθυνους παρόμοιων διαδικτυακών υπηρεσιών για ιστοτόπους όπως το Youtube ή άλλα παρόμοια «εργαλεία» της Google.

Οι περισσότεροι χρήστες θα μπορούν να «ανεβάζουν» μέχρι και δεκάλεπτα βίντεο, ενώ αυτοί με το μεγαλύτερο «κοινό» θα μπορούν να αναρτούν βίντεο με διάρκεια έως και μια ώρα. Το IGTV αναμένεται να λειτουργεί τόσο εντός του Instagram όσο και ως ανεξάρτητη εφαρμογή.

Σύμφωνα με τις έως τώρα πληροφορίες, οι χρήστες θα έχουν πλέον ένα δικό τους «κανάλι» στο IGTV, όπου θα μπορούν να «ανεβάζουν» τα βίντεό τους. Όσοι έχουν λογαριασμό στο Instagram, αυτομάτως θα αποκτούν και «κανάλι» στο IGTV μετά την ανανέωση της εφαρμογής.

Όπως ανέφεραν το BBC και το πρακτορείο Reuters,  ο διευθύνων σύμβουλος του Instagram Κέβιν Σίστρομ δήλωσε: «Οι έφηβοι βλέπουν σήμερα 40% λιγότερη τηλεόραση από ό,τι πριν από πέντε χρόνια. Είναι η ώρα το βίντεο να προχωρήσει και να εξελιχθεί». Ο ίδιος δεν απέκλεισε μάλιστα το ενδεχόμενο οι δημιουργοί των πιο δημοφιλών βίντεο του Instagram να έχουν μελλοντικά και οικονομικό όφελος, παίρνοντας ένα μέρος των διαφημιστικών εσόδων (όπως συμβαίνει ήδη στο YouTube).

Πηγές: ΑΠΕ-ΜΠΕ/ BBC/ Reuters

Φωτογραφία: AP /Jeff Chiu

 

Μοιράσου το άρθρο:Πηγή

Απάντηση