ΙΣΑ: Να μην κλείσει το τμήμα ΩΡΛ του Νοσοκομείου Παίδων «Αγία Σοφία»


Επιστολή στον υπουργό Υγείας, Ανδρέα Ξανθό, με την οποία ζητεί τις άμεσες ενέργειές του για να αποφευχθεί το κλείσιμο του τμήματος ΩΡΛ στο νοσοκομείο Παίδων «Η Αγία Σοφία» απέστειλε ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών (ΙΣΑ).

Όπως σημειώνει, το συγκεκριμένο τμήμα κινδυνεύει με λουκέτο, αν και επί σειρά ετών παρέχει ποιοτικές ιατρικές υπηρεσίες κι αποτελεί νευραλγικό τμήμα για τη λειτουργία του νοσοκομείου.

Το πρόβλημα δημιουργήθηκε καθώς από τους πέντε ιατρούς ΩΡΛ που υπηρετούν στο τμήμα αυτό, εντός μερικών ημερών οι τέσσερις πρόκειται να συνταξιοδοτηθούν, ενώ δεν υπάρχουν ειδικευόμενοι και επικουρικοί γιατροί ώστε με κάποιον τρόπο να μπορεί να συνεχιστεί η αδιάκοπτη λειτουργία του.

Ο ΙΣΑ, που κοινοποίησε την επιστολή και στον διοικητή του νοσοκομείου Ε. Παπασσάβα, εκφράζει την έντονη ανησυχία του, καθώς μια κλινική υψηλού επιπέδου οδηγείται σε κλείσιμο.

«Είναι ιατρικώς εσφαλμένη η λειτουργία ενός νοσοκομείου που εφημερεύει ως νοσοκομείο πόλεως, με ασθενείς μικρά παιδιά, εάν δεν διαθέτει τμήμα ΩΡΛ. Η αφαίμαξη αυτή θα οδηγήσει στην υπολειτουργία του νοσοκομείου» επισημαίνει στην επιστολή και ζητεί την τοποθέτηση ιατρών, ώστε να μην οδηγηθεί άλλο ένα νοσοκομείο σε κατάρρευση.

«Προσβλέπουμε στις άμεσες ενέργειέες σας, προκειμένου να αποτραπεί το κλείσιμο της κλινικής που υποδέχεται ασθενείς μικρά παιδιά και παρέχει ποιοτικές υπηρεσίες υγείας, ιδιαιτέρως χρήσιμες για τις ανάγκες μεγάλου πληθυσμού της Αττικής» καταλήγει ο ΙΣΑ.

Πηγή

Απάντηση