Οι πρώτες κατοικίες από τρισδιάστατο εκτυπωτή ετοιμάζονται στο Αϊντχόφεν


To Αϊντχόφεν της Ολλανδίας θα είναι η πρώτη πόλη του κόσμου που θα εντάξει στο πολεοδομικό της σχέδιο κατοικίες σχεδιασμένες από τρισδιάστατο εκτυπωτή.

Τα σπίτια από τσιμέντο θα ανεγερθούν μέσα στα επόμενα πέντε χρόνια στην περιοχή Μεερχόβεν.

«Milestone» («ορόσημο») είναι το όνομα του πρωτότυπου πρότζεκτ που εφαρμόζεται για πρώτη φορά στον κόσμο. Με την εκμετάλλευση –στο μέγιστο βαθμό- της δυνατότητας των τρισδιάστατων εκτυπωτών να τυπώνουν σε οποιοδήποτε σχήμα, τα καινοτόμα σπίτια αναμένεται να έχουν ακανόνιστη μορφή.

Τα σπίτια θα υπόκεινται σε όλους τους προβλεπόμενους οικοδομικούς κανονισμούς και σχεδιάζονται ώστε να ικανοποιούν τις ανάγκες ενός κατοίκου της σύγχρονης εποχής.

Η εν λόγω πρωτοβουλία υλοποιείται με τη συνεργασία του δήμου του Αϊντχόβεν, του University of Technology of Eindhoven, της εργοληπτικής εταιρείας Van Wijnen, του μεσιτικού γραφείου Vesteda, της εταιρείας κατασκευαστικών υλικών Saint Gobain-Weber Beamix και της εταιρείας μηχανικών Witteveen+Bos.

Η πρώτη κατοικία θα έχει ένα όροφο και θα είναι δυνατό να κατοικηθεί από τα μέσα του επόμενου χρόνου. Τα άλλα τέσσερα σπίτια –όλα πολυώροφα- θα ολοκληρωθούν μέσα στα επόμενα χρόνια.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Φωτογραφία:  CC post-apocalyptic research institute SA 2.0

Μοιράσου το άρθρο:Πηγή

Απάντηση