Αρχιερατικός Εσπερινός στον λιθόκτιστο Ναό των Αγίων Αναργύρων Κιλκίς (ΦΩΤΟ)

Γράφτηκε από τον/την Romfea.gr. Κυριακή, 01 Ιουλίου 2018


lithoktisto kilkis 36

Για την Romfea.gr, Χρήστος Καναρόπουλος


Στον υπό ανέγερση λιθόκτιστο Ιερό Προσκυνηματικό Ναό προς τιμήν των Αγίων Αναργύρων Κοσμά και Δαμιανού στις Γ’ Εργατικές Κατοικίες, λίγο έξω από την πόλη του Κιλκίς, εψάλη πανηγυρικός Αρχιερατικός Εσπερινός μετά λιτής και αρτοκλασίας.

Παραμονή της εορτής των Αγίων Αναργύρων τελέστηκε η πανηγυρική ακολουθία από τον Ιερό Κλήρο και τον ευσεβή Λαό με επικεφαλής τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Πολυανής και Κιλκισίου κ. Εμμανουήλ αφού προηγουμένως υποδέχθηκαν τεμάχια των Ιερών Λειψάνων των ιαματικών Αναργύρων από την Ιερά Μητρόπολη Εδέσσης, Πέλλης και Αλμωπίας.

Ο Ιερός προσκυνηματικός Ναός έχει προχωρήσει σε πολύ ικανοποιητικό βαθμό και σε σύντομο χρονικό διάστημα θα είναι έτοιμος να εγκαινιαστεί και να υποδεχθεί τους πιστούς Χριστιανούς για να δολοξογούν το Πανάγιο Όνομα του Τριαδικού Θεού και να τιμούν τους Αγίους Αναργύρους.

Στο τέλος της Ακολουθίας του Εσπερινού ο Ποιμενάρχης του Κιλκίς κ. Εμμανουήλ αναφέρθηκε στις δυσκολίες με τις οποίες κτίζεται ο Ιερός Ναός και παρακάλεσε τους ευσεβείς χριστιανούς να μην είναι ευθυνόφοβοι αλλά να στέκονται με θάρρος ενώπιον των ευθυνών τους ως οι Άγιοι Ανάργυροι. Ευχήθηκε δε σύντομα να αποπερατωθεί ο Ιερός Ναός και να τελεσθούν τα Εγκαίνιά του.

ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΤΟ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΟ ΥΛΙΚΟ:


Εμφανίσεις: 5092Πηγή

Απάντηση