Α. Τσίπρας: Δεν ήταν εύκολη η συνάντηση με τον Τ. Ερντογάν


«Είχαμε μια δύσκολη Σύνοδο χθες και σήμερα, που ανέδειξε τις διαφορετικές θέσεις των κρατών-μελών σε κρίσιμα ζητήματα», όπως στο θέμα των αμυντικών δαπανών, είπε ο πρωθυπουργός στη συνέντευξη Τύπου στις Βρυξέλλες. Ο κ. Τσίπρας ανέφερε ότι κατά τη συνάντηση με τον Ταγίπ Ερντογάν του έθεσε επιτακτικά το ζήτημα της κράτησης των δύο Ελλήνων στρατιωτικών.

Σημείωσε ότι στις παρεμβάσεις του τόνισε ότι η Ελλάδα αποτελεί πυλώνα σταθερότητας, ασφάλειας και συνεργασίας στην ευρύτερη περιοχή. Μια χώρα που διαθέτει ισχυρή αποτρεπτική δύναμη και τηρεί τις υποχρεώσεις της στις δαπάνες. Μια χώρα που τα τελευταία δύο χρόνια με πρωτοβουλίες τις και πολυμερείς συνεργασίες προωθούν την ασφάλεια, τη συνεργασία και την σταθερότητα στην περιοχή.

Ο Αλ. Τσίπρας δήλωσε ότι στις παρεμβάσεις του τις δύο μέρες στις Βρυξέλλες έθεσε με ένταση το ζήτημα της τουρκικής προκλητικότητας στο Αιγαίο ως μια ανοιχτή πληγή στο ΝΑΤΟ που πρέπει να κλείσει άμεσα. Τόνισε ότι έθεσε το ζήτημα της κράτησης των δύο Ελλήνων στρατιωτικών, ένα γεγονός απαράδεκτο και ανεπίτρεπτο που πρέπει να λήξει άμεσα.

Μιλώντας ειδικότερα για τη συνάντηση που είχε με τον Τούρκο Πρόεδρο, ο κ. Τσίπρας σχολίασε ότι δεν ήταν από τις πιο εύκολες συναντήσεις. Είπε ότι διήρκησε δυο ώρες και ότι έθεσε επιτακτικά και κατ’ ιδίαν στον Τούρκο Πρόεδρο το ζήτημα της κράτησης των δύο Ελλήνων στρατιωτικών.
Ανέφερε ότι ο Ταγίπ Ερντογάν έθεσε το ζήτημα των 8 Τούρκων αξιωματικών και του κατέστησε σαφές για άλλη μια φορά ότι στην Ελλάδα η δικαιοσύνη είναι απολύτως ανεξάρτητη.

«Βγαίνοντας από τη συνάντηση με τον Ερντογάν έχω περισσότερες ελπίδες για το θέμα των δύο στρατιωτικών απ’όσες είχα όταν μπήκα. Δεν υπήρξε ευθεία συσχέτιση με τους οκτώ», δήλωσε χαρακτηριστικά ο πρωθυπουργός.

Μοιράσου το άρθρο:Πηγή

Απάντηση