Συγκέντρωση εργαζομένων στη ΑCS για επίλυση εργασιακών θεμάτων


Στις 5.30μμ το απόγευμα της Πέμπτης 12/7 θα πραγματοποιηθεί συγκέντρωση των εργαζομένων στην ACS στην Αθήνα, έξω από τα κεντρικά γραφεία της επιχείρησης, με στόχο την επίλυση εργασιακών προβλημάτων.

Η Ομοσπονδία Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ελλάδος (ΟΙΥΕ) με ανακοίνωσή της «εκφράζει τη συμπαράσταση και την πλήρη στήριξη της στον αγώνα του κλαδικού σωματείου μας ΣΕΤΤΕΑ και εργαζομένων της μεγαλύτερης εταιρείας ταχυμεταφοράς – courier ACS, ιδιοκτησίας του Προέδρου του ΣΕΒ, Θ. Φέσσα.

H ACS, παρά την υπερκερδοφορία, την αύξηση του κύκλου εργασιών της, αλλά και την αυτοδιαφήμισή ως «κοινωνικά υπεύθυνης» εταιρεία, έχει εντατικοποιήσει υπερβολικά την εργασία και αντί για προσλήψεις σταθερού προσωπικού, εφαρμόζει στην πράξη κάποιες από τις «καινοτόμες ιδέες» της εργασιακής ευελιξίας με συνεχή χρήση αποκλειστικά συμβάσεων ορισμένου χρόνου μερικής απασχόλησης (4ωρων) και με κυκλικά εναλλασσόμενους τους ίδιους εργαζόμενους!

Την επιλογή της αυτή μάλιστα την δικαιολογεί με το επιχείρημα ότι, η εταιρεία (και ο κλάδος ταχυμεταφοράς γενικότερα) δεν θα γίνει Δημόσιο! Για αυτό και θεσμοθετεί ένα νέο εργασιακό καθεστώς, αυτό των «διερχόμενων» εργαζόμενων.

Η ΟΙΥΕ καλεί τα σωματεία της και τους εργαζόμενους να συμμετάσχουν την Πέμπτη 12/7/2018 και ώρα 5.30 μ.μ. στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από τα κεντρικά γραφεία της ACS (Πέτρου Ράλλη 45), την οποία διοργανώνει το κλαδικό σωματείο».

Η Ένωση Τεχνικών Ελληνικής Ραδιοφωνίας

Η ΕΤΕΡ στη σχετική ανακοίνωσή της επισημαίνει πως «εκφράζει την συμπαράστασή της στον αγώνα των εργαζομένων στην A.C.S. για την υπογραφή ενιαίας κλαδικής σύμβασης εργασίας.

Η Ένωση Τεχνικών Ελληνικής Ραδιοφωνίας εκφράζει την συμπαράστασή της στον αγώνα των εργαζομένων στην «A.C.S. ΤΑΧΥΔΡΟΜΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ Α.Ε.Ε.» για την υπογραφή ενιαίας κλαδικής σύμβασης εργασίας.

Συμμετέχουμε στην συγκέντρωση διαμαρτυρίας των εργαζομένων έξω από τα κεντρικά γραφεία της A.C.S. στην οδό Πέτρου Ράλλη 45, αύριο Πέμπτη 12 Ιουλίου στις 17.30, ενάντια στην τακτική της εταιρείας να προσλαμβάνει εργαζόμενους με συμβάσεις μερικής απασχόλησης, ενώ καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες της εν λόγω επιχείρησης, στα κέντρα διαλογής που δραστηριοποιούνται σε όλη την Επικράτεια.

Η ΕΤΕΡ βρίσκεται στο πλευρό των εργαζομένων στην A.C.S. που αγωνίζονται ενάντια στην αδιαλλαξία του ομίλου Quest, όπου ανήκει και η συγκεκριμένη εταιρεία και στηρίζει τον αγώνα τους για αξιοπρεπείς συνθήκες εργασίας.

Καλούμε τους διοικούντες να έρθουν άμεσα σε συνεννόηση με τα Σωματεία των εργαζομένων για να υπογραφεί νέα σύμβαση με άξονα τα θεμελιώδη δικαιώματα της πλήρους και εξηρτημένης σχέσης εργασίας με αντίστοιχους μισθούς για το σύνολο των εργαζομένων. Σε κάθε άλλη περίπτωση θα βρισκόμαστε απέναντί τους μέχρι την εκπλήρωση των δίκαιων αιτημάτων των συναδέλφων μας».

Μοιράσου το άρθρο:Πηγή

Απάντηση