Τη Λευκή Βίβλο για τη μελλοντική του σχέση με την ΕΕ παρουσίασε το Λονδίνο


Τη Λευκή Βίβλο για τη μελλοντική του σχέση με την ΕΕ παρουσίασε το Λονδίνο

Τις λεπτομέρειες του σχεδίου της για τη σχέση του Ηνωμένου Βασιλείου με την Ευρωπαϊκή Ένωση μετά το Brexit, το οποίο έχει προκαλέσει την παραίτηση δύο υπουργών, παρουσίασε την Πέμπτη η βρετανική κυβέρνηση.

Σε εισαγωγικό σημείωμα στο επίμαχο έγγραφο, που προτείνει τη δημιουργία μια νέας τελωνειακής ένωσης με το μπλοκ των 27, η πρωθυπουργός Τερέζα Μέι δήλωσε ότι η επίτευξη μιας συμφωνίας με τις Βρυξέλλες χρειάζεται «ρεαλισμό και συμβιβασμούς από κάθε πλευρά».

Η Βρετανία πρότεινε «μια νέα ρυθμιστική συμφωνία» στις χρηματοπιστωτικές υπηρεσίες μετά το Brexit, βάσει μιας διευρυμένης εκδοχής των υφιστάμενων κανόνων της ΕΕ, σύμφωνα με τη Λευκή Βίβλο που παρουσίασε.

«Τώρα είναι ώρα για την ΕΕ να απαντήσει, προσεγγίζουμε αυτές τις διαπραγματεύσεις με πνεύμα ρεαλισμού, συμβιβασμού και, πραγματικά, φιλίας. Ελπίζω, πιστεύω ότι η ΕΕ θα ασχοληθεί με τις προτάσεις μας στο ίδιο πνεύμα», δήλωσε ο Βρετανός υπουργός για το Brexit Ντόμινικ Ράαμπ στο κοινοβούλιο.

«Θα πρέπει να υπάρχει μια σταθερή δέσμευση στη συμφωνία αποχώρησης που να απαιτεί το πλαίσιο για τη μελλοντική σχέση να μεταφραστεί σε νομικό κείμενο το συντομότερο δυνατόν», πρόσθεσε.

Πηγές: Γαλλικό Πρακτορείο, Reuters, ΑΠΕ-ΜΠΕ

www.ert.grΠηγή

Απάντηση