Φ. Κουβέλης: ΝΔ και όσοι την ακολουθούν λένε ψέμματα για FYROM και ΝΑΤΟ (audio)


«Όσα λέει η Νέα Δημοκρατία ή και όσοι παρακολουθούν τη δική της στάση για ένταξη της FYROM στο ΝΑΤΟ και παραχώρηση του δικαιώματος του ΒΕΤΟ, λένε αβασιμότητες και ψέματα», δήλωσε στο Πρώτο Πρόγραμμα και στον Ξενοφώντα Ζηκίδη, ο αναπληρωτής υπουργός Άμυνας Φώτης Κουβέλης.

«Ο ίδιος ο γραμματέας του ΝΑΤΟ ο κ. Στόλντεμπεργκ συναρτά με λόγο καθαρό και συγκεκριμένο την ένταξη της FYROM με την ολοκλήρωση όλων των διαδικασιών που προβλέπονται στη συμφωνία που υπογράφτηκε στις Πρέσπες, τόνισε, και αντιλαμβάνεται ο οποιοσδήποτε καλόπιστος ότι τα όσα ειπώθηκαν γι’αυτό το θέμα, δεν είναι τίποτα άλλο από μία ψευδεπίγραφη επίκληση ανύπαρκτων ζητημάτων, προκειμένου να συκοφαντήσουν την ελληνική κυβέρνηση.

Ο κ. Κουβέλης ξεκαθάρισε ότι «δεν υπάρχει διγλωσσία ή διχογνωμία στην κυβέρνηση από τις αναφορές του κ. Καμμένου στο περιθώριο της Συνόδου στο ΝΑΤΟ», επισημαίνοντας ότι η κυβέρνηση αποτελείται από δύο εταίρους και ο Υπουργός Άμυνας έχει δηλώσει ότι η συνεργασία του με την κυβέρνηση βασίζεται σε δύο άξονες: την καταπολέμηση της διαφθοράς και την αποκάλυψη των σκανδάλων και την έξοδο της χώρας από τα μνημόνια.

Για την υπόθεση με τους Ρώσους διπλωμάτες, ο Αναπληρωτής υπουργός Άμυνας δήλωσε ότι για να φτάσει στο Υπουργείο Εξωτερικών στο σημείο να τους απελάσει είναι προφανές ότι υπάρχει σοβαρότατος λόγος και ότι έχει παραβιαστεί το Διεθνές Δίκαιο αναφορικά με τις δραστηριότητες που είχαν στη χώρα μας.

Για τις δηλώσεις του Επιτρόπου Διεύρυνσης της Ε.Ε. Γιοχάνες Χαν για αναδιάρθρωση των συνόρων με την Αλβανία και το επιχείρημα της ΝΔ για μυστική διπλωματία, ανέφερε πως η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ανασκεύασε τις δηλώσεις αυτές άμεσα και διευκρίνισε ότι τα όσα είπε ο κ. Χαν αφορούσαν στην αντιμετώπιση προβλημάτων της ΑΟΖ με την Αλβανία.

Ο κ. Κουβέλης ήταν επιφυλακτικός για το αποτέλεσμα της συνάντησης του Αλέξη Τσίπρα με τον Ταγίπ Ερντογάν στο περιθώριο της Συνόδου του ΝΑΤΟ αναφορικά με το θέμα της αποφυλάκισης των δύο Ελλήνων Αξιωματικών, επεσήμανε, ωστόσο, ότι η ανάδειξη του ζητήματος από τον πρωθυπουργό στους εκπροσώπους των χωρών – μελών της Συμμαχίας είναι από μόνο του σημαντικό.
Για τις πρόσφατες δηλώσεις βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας του κ. Δημοσχάκη για τη Συνθήκη της Λωζάνης, τόνισε ότι, αν δεν ήταν άγνοια και ανοησία, είναι εξαιρετικά επικίνδυνες, και η ΝΔ οφείλει να αποδοκιμάσει και απομακρυνθεί από αυτές τις απαράδεκτες δηλώσεις που έκανε ο συγκεκριμένος βουλευτής της.

Πηγή: Πρώτο Πρόγραμμα

Μοιράσου το άρθρο:Πηγή

Απάντηση