Νεφελούδης: Έχουμε δεσμευτεί ότι θα προχωρήσουμε σε αύξηση του κατώτατου μισθού


Έχω την αίσθηση ότι ο κ. Μητσοτάκης λειτουργεί ως προπομπός των εφημερίδων, ή αν -κατάλαβα καλά- από την υπόθεση που συζητά η ΝΔ, την οποία είχε προαναγγείλει ο κ.Μητσοτάκης στη Βουλή για την οικογένεια του πρωθυπουργού. Προφανώς κάποιος από τους δύο, ή ο κ. Μαρινάκης είναι υπάλληλος του κ. Μητσοτάκη, ή ο κ. Μητσοτάκης είναι υπάλληλος του κ. Μαρινάκη, εν πάση περιπτώσει υπάρχει μια τέτοια σχέση που προκαλεί και γέλια,  δήλωσε ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Εργασίας, Ανδρέας Νεφελούδης στο Πρώτο Πρόγραμμα και στον Ανδρέα Παπασταματίου.

Ο κ. Νεφελούδης αναφέρθηκε σε εφημερίδα την οποία διευθύνει ένας δημοσιογράφος που προσβάλλει με την στάση του το χώρο, πρόκειται για αργόμισθος υπάλληλος του ΟΑΕΔ, είναι σε πειθαρχική διαδικασία για το ότι δούλευε επί χρόνια στον ΟΑΕΔ χωρίς να πατά στη δουλειά και είναι ακόμη υπάλληλος του ΟΑΕΔ, δεν έχει πάρει άδεια άσκησης ιδιωτικού έργου για να ασχολείται με την εφημερίδα και εδώ φαίνεται η ποιότητα της αντικειμενικότητας σε αυτή την περίπτωση, πρόσθεσε.

Αναφερόμενος στην αντιμετώπιση της αδήλωτης εργασίας ο κ. Νεφελούδης είπε ότι έχει υποκατασταθεί η καθαρή αδήλωτη εργασία με ένα άλλο φαινόμενο που και αυτό το παρακολουθούμε συστηματικά, για αυτό κάναμε την μηχανογραφική εφαρμογή στα πληροφορικά μας συστήματα για τις υπερωρίες της υποπληρωμένης, ή υποδηλωμένης εργασίας, αυτή είναι η αιχμή μας.  Η νομιμότητα στην εργασία συμφέρει, διότι αν βρεθεί αδήλωτος εργαζόμενος ο εργοδότης θα πληρώσει πρόστιμο, σημείωσε.

Σε ό,τι αφορά τους ελεγκτικούς οργανισμούς είπε ότι βρήκαμε έναν οργανισμό που είχαν καταργηθεί περίπου 209 οργανικές θέσεις από τους 900 που έχει ο ΣΕΠΕ συνολικά. Περιμένουμε μέχρι το τέλος του χρόνου να έχουμε προσλάβει τον απαραίτητο αριθμό εργαζομένων για την ενίσχυση των ελεγκτικών μηχανισμών, τόνισε.

Ερωτηθείς για τις συντάξεις ο κ. Νεφελούδης είπε ότι δεν υπάρχει κανένας λόγος να μιλάμε για την περικοπή των συντάξεων, το ασφαλιστικό σύστημα μπορεί να λειτουργήσει καλά και με πλεονάσματα, υπογράμμισε. Έχουμε δεσμευτεί ότι θα προχωρήσουμε σε αύξηση του κατώτατου μισθού, ο μηχανισμός θα ανακοινωθεί μετά τις 21-08, υποστήριξε.

Πηγή: Πρώτο Πρόγραμμα

Επιμέλεια: Αλέκα Σταυροπούλου

Φωτογραφία: Eurokinissi/ Γιώργος Κονταρίνης

Μοιράσου το άρθρο:Πηγή

Απάντηση