Νέα κυκλοφορία: »Ανάμεσα σε δύο μάνες»

Γράφτηκε από τον/την Romfea.gr. Τρίτη, 17 Ιουλίου 2018


ΙΕΡΟΜΟΝΑΧΟΣ ΑΝΤΩΝΙΟΣ ΡΩΜΑΙΟΣ
ΑΝΑΜΕΣΑ ΣΕ ΔΥΟ ΜΑΝΕΣ
ΜΥΘΙΣΤΟΡΗΜΑ


 

ΣΧΗΜΑ 14 Χ 21 – ΣΕΛ. 184 – ΤΙΜΗ: 10 €
ISBN: 978-960-619-023-0

Tην ημέρα που ο πατριάρχης της οικογένειας Πέτρος Λεοπάρδος αναχωρεί για την αιωνιότητα, στη βίλα «Καλή ελπίδα» εμφανίζεται η ζητιάνα Ρόζα. Η γυναίκα που πενήντα πέντε χρόνια πριν τον εγκατέλειψε για να ζήσει έναν μοιραίο έρωτα, αφήνοντας μαζί με τον άνδρα της και το μονάκριβο γιο της Στέφανο. Κανείς δεν γνωρίζει την ταυτότητά της. Ούτε κι η ίδια γνωρίζει το περίεργο παιχνίδι της μοίρας. Καλά κρυμμένα μυστικά αποκαλύπτονται, οι μοιραίοι πρωταγωνιστές νιώθουν το αγκάθι του πόνου να τους στερεί την υποτιθέμενη ευτυχία τους. Κι ένας παπάς, ο πνευματικός της οικογένειας και φίλος του Πέτρου Λεοπάρδου αναλαμβάνει να διακονήσει το μυστήριο της αγάπης, της συγνώμης και της μετάνοιας. Κάποιοι θα τα καταφέρουν, κάποιοι όχι. Γιατί η Αγάπη είναι δύσκολη και θέλει κόπο…

Μια ζωή ανάμεσα σε δυο μάνες, μια ζωή ανάμεσα στη ζωή και τον θάνατο, στη συγχώρεση και το μίσος, στον Σταυρό και την Ανάσταση.

Έγραψαν για το βιβλίο:
«Και σου λένε κάποιοι ότι δεν υπάρχουν άλλοι τρόποι για να κηρύξεις το Ευαγγέλιο του Χριστού».

† Διονύσιος, Μητροπολίτης Σερβίων και Κοζἀνης
……………………..

Στην παρούσα αφηγηματική γραφή, ο συγγραφέας, αξιοποιώντας την πλούσια ποιμαντική του πείρα, οροθετεί επιδέξια το λειτουργικό πλαίσιο μιας οικογένειας και μιας συζυγίας, θέλοντας να βοηθήσει κάθε νέο άνθρωπο να προσεγγίσει από διαφορετικό δρόμο την ιερότητα του μυστηρίου του γάμου. Ταυτόχρονα, μέσα από διάφορες ψυχογραφικές αναλύσεις αναδεικνύει τη βαθύτερη ουσία του μυστηρίου αυτού που είναι η θυσιαστική αγάπη. Όταν η εν Χριστώ αγάπη διαποτίσει τον οικογενειακό ιστό, τότε μπορεί να τον μεταβάλει σε ενεργό «κατ᾽ οἶκον Ἐκκλησία», ιδιαίτερα σε στιγμές οικογενειακής τρικυμίας!

Γεώργιος Σ. Κρουσταλάκης, Ομοτ. Καθηγητής της Παιδαγωγικής της Φιλοσοφικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών
……………………

Το σπουδαιότερο μήνυμα που έχει να δώσει το κείμενο αυτό είναι ότι όσο μεγάλη κι αν είναι μια ανθρώπινη τραγωδία είναι πάντοτε υπό τον έλεγχο της θείας αγάπης. Αρκεί να μπορεί κανείς να δει τις ακτίνες της αγάπης αυτής, έστω για λίγο, μέσα στο βαθύ νέφος της τραγωδίας του. Θα ανακαλύψει τότε την αυθεντική ποιότητα ζωής, που θα μεταβάλει την τραγωδία του σε ευλογία Θεού!

† Ιωάννης Κορναράκης, Καθηγητής Ποιμαντικής Ψυχολογίας και Εξομολογητικής του Πανεπιστημίου Αθηνών
……………………
Δεν είναι απλά μια αφήγηση. Είναι η αιώνια διαμάχη ανάμεσα στο καλό και το κακό. Είναι η ιστορία του ανθρώπου της δικαίωσης: του μεγάλου αδελφού της Παραβολής του Ασώτου. Είναι το παράπονο των «δικαίων» επειδή ο Θεός σώζει και τους «αδίκους». Είναι ο διπολικός εαυτός μας, που στο πρόσωπο του ενός ληστού επί του Σταυρού χάνεται και στο πρόσωπο του άλλου σώζεται. Είναι η «ακριβοδίκαιη» ανθρώπινη λογική που αδυνατεί να κατανοήσει τη «λογική» της Αγάπης. Πρόκειται για την ιστορία του μικρόψυχου, πεπερασμένου ανθρώπου και την αλήθεια του απέραντου Θεού. Είναι μια ιστορία για την Αγάπη και τη Συγχώρεση… Χ.Α

Παραγγελίες: Τ 210 32 26 343, Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

οnline αγορά: https://bit.ly/2KDJiWu

ΕΚΔΟΣΕΙΣ «Εν πλω”
Χαρι.Τρικούπη 6-10, τηλ: 211 11 98 900
e mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

anamesaΠηγή

Απάντηση