Το πρώτο ταξίδι του «Μανούσου» στο διάστημα (video)


Μια ομάδα επιστημόνων με την ονομασία Cretan Astronaut εργάζεται για να κάνει πραγματικότητα την πρώτη αποστολή της Κρήτης στο διάστημα. Τα μέλη της ομάδας-ηλικίας από 20 ως 28 χρονών- είναι στην πλειοψηφία τους απόφοιτοι του Πολυτεχνείου Κρήτης και ο στόχος τους είναι να στείλουν ένα μικρό διαστημικό σκάφος στη στρατόσφαιρά.

Ο Θάνος Παράσχος μίλησε στη Φανή Καλαθάκη για την εκπομπή της ΕΡΤ 1 «Απευθείας», αναφερόμενος στις λεπτομερείς που αφορούν την αποστολή.

«Σύμβολο» της αποστολής ο «Μανούσος», μια μινιατούρα, που τον Σεπτέμβριο θα πραγματοποιήσει ένα ταξίδι σε απόσταση 30 χιλιομέτρων από τη Γη.

Χρησιμοποιώντας την κατάλληλη τεχνολογία, οι επιστήμονες θα είναι σε θέση να καταγράφουν με κάμερα την αποστολή του «Μανούσου», αλλά και  να ελέγχουν την πορεία του διαστημικού του σκάφους, εξασφαλίζοντας στο τέλος μια ασφαλή προσγείωση για τη μινιατούρα που σκοπεύει να φτάσει στη στρατόσφαιρα.

Μέσω μιας διαδικτυακής πλατφόρμας Crowdfunding, οι επιστήμονες ελπίζουν να συγκεντρώσουν χρήματα για την υλοποίηση και άλλων μελλοντικών αποστολών στο διάστημα.

Πηγή: ΕΡΤ 1

Ρεπορτάζ: Φανή Καλαθάκη

 

Μοιράσου το άρθρο:Πηγή

Απάντηση