Είχε πουλήσει χιλιάδες όπλα η σπείρα στην Κρήτη


Χιλιάδες όπλα και εκατοντάδες χιλιάδες σφαίρες είχε διαθέσει τα τελευταία χρόνια το κύκλωμα, εμπορίας και διάθεσης όπλων, που εξάρθρωσε η Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ηρακλείου.

Σύμφωνα με τη δικογραφία λειτουργούσε ενεργά από το 2010 και είχε καταφέρει να πουλήσει περισσότερα από 1000 όπλα και 400.000 χιλιάδες σφαίρες. Από τα στοιχεία προκύπτει ότι γίνονταν 20 με 25 πωλήσεις ειδών οπλισμού το μήνα ενώ τους τελευταίους δύο μήνες είχαν γίνει 56 πωλήσεις εκτός Κρήτης κυρίως στη Βόρεια Ελλάδα.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της δικογραφίας τα όπλα φορτώνονταν σε κοντέινερ με διπλό πάτο, τα οποία έρχονταν από τη Βουλγαρία. Την ευθύνη για τη μεταφορά τους είχε ο Βούλγαρος καθώς και ο συνεργάτης από τη Βέροια. Αυτός παραλάμβανε τα φορτία τα οποία στη συνέχεια πήγαιναν στη Θεσσαλονίκη και εκεί άλλος συνεργάτης φρόντιζε για την αποστολή τους στην Κρήτη.

Η πώληση γινόταν είτε μέσω της ιστοσελίδας είτε με προσωπική επαφή. Ο διευθυντής της εταιρίας κούριερ αναλάμβανε τη διαδικασία της μεταφοράς του οπλισμού για προορισμούς εκτός Κρήτης. Αξιοσημείωτο είναι ότι αν έκαναν λάθος σε κάποια παραγγελία, η επιστροφή στην Κρήτη δε γίνονταν με τα στοιχεία κάποιου από το νησί αλλά με τα στοιχεία του συνεργάτη από τη Βέροια, προκειμένου να μην φαίνεται η εμπλοκή τους. Επρόκειτο για μια τυπική διαδικασία αφού ο διευθυντής της κούριερ παραλάμβανε ξανά το πακέτο και φρόντιζε να διορθώσει το λάθος.

Στην δικογραφία περιλαμβάνονται δεκάδες άτομα μέλη του κυκλώματος και αγοραστές, ενώ συνεχίζονται έρευνες και ο αριθμός των συλληφθέντων αυξάνεται με γεωμετρική πρόοδο.

Βασικός πυρήνας του κυκλώματος είναι ο 55χρονος επιχειρηματίας, ο γιος του καθώς επίσης ο διευθυντής της κούριερ, ο συνεργάτης από τη Βέροια που έχουν συλληφθεί, καθώς και ο Βούλγαρος που αναζητείται.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες θα γίνει διαχωρισμός της δικογραφίας για τους αγοραστές και για τα μέλη του κυκλώματος.

Μοιράσου το άρθρο:Πηγή

Απάντηση