Οι νομικές πτυχές της Συμφωνίας των Πρεσπών σε ημερίδα στο ΥΠΕΞ (video)


Οι νομικές πτυχές της Συμφωνίας των Πρεσπών συζητήθηκαν σε ημερίδα που διοργάνωσε το Υπουργείο Εξωτερικών, με τη συμμετοχή κατά κύριο λόγο Πανεπιστημιακών και Νομικών, που τοποθετήθηκαν στο ζήτημα της ιστορικότητας της μακεδονικής ταυτότητας και της μακεδονικής γλώσσας.

Την ημερίδα, κάνοντας μια συνολική αποτίμηση της Συμφωνίας και της στρατηγικής υλοποίησής της, έκλεισε ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς. «Η συμφωνία είναι ένας ειρηνικός συμβιβασμός αποτέλεσμα μιας κουλτούρας συμβιβασμού και συναίνεσης», είπε ο κ. Κοτζιάς, τονίζοντας παράλληλα ότι δεν θεωρεί «επιστημονικά έντιμο το να εμφανίζεται ότι υπάρχει μία ασυνέχεια στην ελληνική πολιτική και την συμφωνία που έκανε η σημερινή κυβέρνηση» αντιμέτωπη μάλιστα με τα τετελεσμένα με τα οποία βρέθηκε.

Αναφερόμενος σε αυτά που πήρε η χώρα μας από τη Συμφωνία, ο υπουργός Εξωτερικών τόνισε τη σημασία της αλλαγής του ονόματος της γειτονικής χώρας, όνομα γενικής ισχύος και για διακρατικές και για διεθνείς σχέσεις, αλλά και ότι με τη συμφωνία εξαφανίστηκε το κύριο ζήτημα του αλυτρωτισμού.

Πηγή: ΕΡΤ1

Μοιράσου το άρθρο:Πηγή

Απάντηση