Εκλογές το συντομότερο δυνατό, ζητά ο Κυριάκος Μητσοτάκης


«Εμείς λέμε ότι όσο ταχύτερα γίνουν οι εκλογές, τόσο το καλύτερο. Η κυβέρνηση Τσίπρα δεν έχει τίποτε να προσφέρει στη χώρα. Στις 20 Αυγούστου λήγει το τρίτο και τελευταίο πρόγραμμα διάσωσης της Ελλάδας. Χρειαζόμαστε μια νέα κυβέρνηση που θα οδηγήσει τη χώρα στο μέλλον. Η οικονομία δεν αναπτύσσεται με εξαίρεση τον τομέα του τουρισμού. Και κανείς δεν μιλά για το ιδιωτικό χρέος, το οποίο έχει αυξηθεί σχεδόν κατά 50% τα τελευταία τρία χρόνια, από 80 δισ. σε 130. Αναφέρομαι στα χρέη των πολιτών στην εφορία, τα ασφαλιστικά ταμεία και τις τράπεζες. Υπάρχουν πολλοί άνθρωποι που έχουν χάσει την ελπίδα»: αυτά αναφέρει, μεταξύ άλλων, ο Κυριάκος Μητσοτάκης σε συνέντευξή του στη γερμανική εφημερίδα, Süddeutsche Zeitung.

Ο πρόεδρος της ΝΔ προαναγγέλλει ακόμη ότι «θα μειώσει τις κρατικές δαπάνες και τους φόρους», ότι «θα δημιουργήσει ένα μικρότερο και αποτελεσματικότερα κράτος χωρίς απολύσεις, αλλά προσλαμβάνοντας λιγότερους υπαλλήλους από όσους θα συνταξιοδοτούνται» και αναδεικνύει ως μια από τις σημαντικότερες μεταρρυθμίσεις της ΝΔ αυτήν της αναδιάρθρωσης της Δημόσιας Διοίκησης, για την οποία δεν έχει κάνει τίποτα ο ΣΥΡΙΖΑ, όπως υποστηρίζει. Επίσης, σε ερώτηση πώς θα χρηματοδοτήσει ο ίδιος τη μείωση της φορολογίας που υπόσχεται εφόσον εκλεγεί, ο κ. Μητσοτάκης απαντά ότι θα σεβαστεί τους συμπεφωνημένους με τους δανειστές στόχους, ωστόσο, κατά τη γνώμη του, υπάρχουν περιθώρια ελιγμών.

Καταλογίζοντας, τέλος, τεράστιες ευθύνες στον ΣΥΡΙΖΑ και τον Αλέξη Τσίπρα τόσο για τους χειρισμούς τους στο μεταναστευτικό, όσο και στα εθνικά θέματα, επαναλαμβάνει ότι η ΝΔ δεν θα κυρώσει την «όχι καλή» συμφωνία των Πρεσπών ούτε στην παρούσα, ούτε στην επόμενη Βουλή, αλλά αν τελικώς η συμφωνία αυτή ψηφιστεί τόσο από το σκοπιανό όσο και από το ελληνικό κοινοβούλιο, θα είναι αναγκασμένος εκ των πραγμάτων να τη σεβαστεί.

Εκλογές ζήτησε και χθες από την Κρήτη, όπου χρησιμοποίησε ιδιαίτερα υψηλούς τόνους εναντίον της κυβέρνησης αναφορικά με το θέμα που έχει προκύψει στις ελληνορωσικές σχέσεις. Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης μάλιστα κατηγόρησε τον κ.Τσίπρα για ελλιπή ενημέρωση και άφησε αιχμές για σύνδεση θεμάτων εξωτερικής πολιτικής με μικροκομματικές σκοπιμότητες.

Σχετική είδηση: Μαξίμου: Για ακόμη μία φορά ο κ. Μητσοτάκης εκτίθεται διεθνώς

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

 

Μοιράσου το άρθρο:Πηγή

Απάντηση