Κόντρα Μητσοτάκη-Μαξίμου για το τέλος των μνημονίων και τις εκλογές (video)


Με την ανάγκη άμεσης προσφυγής στις κάλπες συνέδεσε, με συνέντευξή του σε γερμανική εφημερίδα, την έξοδο της Ελλάδας από τα μνημόνια ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Δηκτική ήταν η αντίδραση του Μαξίμου που έκανε λόγο για επώδυνο συμβιβασμό με την πραγματικότητα του προέδρου της ΝΔ.

Την παραδοχή ότι στις 20 Αυγούστου λήγει το 3ο και τελευταίο μνημόνιο στη Ελλάδα έκανε ο Κυριάκος Μητσοτάκης μιλώντας σε γερμανική εφημερίδα και ζήτησε για μία ακόμα φορά εκλογές το συντομότερο. Είπε συγκεκριμένα στη Süddeutsche Zeitung: «Εμείς λέμε ότι όσο ταχύτερα γίνουν οι εκλογές, τόσο το καλύτερο. Η Κυβέρνηση Τσίπρα δεν έχει τίποτε να προσφέρει στη χώρα. Στις 20 Αυγούστου λήγει το τρίτο και τελευταίο πρόγραμμα διάσωσης της Ελλάδας. Χρειαζόμαστε μια νέα κυβέρνηση που θα οδηγήσει τη χώρα στο μέλλον».

Τον επώδυνο συμβιβασμό του κ. Μητσοτάκη με την πραγματικότητα καλωσόρισε με δηκτική του ανακοίνωση το Μέγαρο Μαξίμου: «Για ακόμη μία φορά ο κ. Μητσοτάκης εκτίθεται διεθνώς. Αφού έβγαλε ψεύτες τη μισή Ευρωπαϊκή Επιτροπή και το σύνολο των θεσμών, επιμένοντας πως η χώρα δήθεν εισέρχεται σε τέταρτο μνημόνιο, μιλώντας σήμερα στην Suddeutsche Zeitung άφησε κατά μέρος τις ασυναρτησίες και δήλωσε πως «στις 20 Αυγούστου λήγει το τρίτο και τελευταίο πρόγραμμα διάσωσης για την Ελλάδα».

«Το τέταρτο άτυπο μνημόνιο που έχουν υπογράψει οι κ. Τσίπρας και Καμμένος το γνωρίζουν πια καλά οι πολίτες», επισημαίνει η Πειραιώς: Ας συνειδητοποιήσει ο θίασος των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ, πως ό,τι και να λένε, κανείς πια δεν τους ακούει, διότι κανείς δεν τους πιστεύει.

Ανταπαντώντας το Μέγαρο Μαξίμου τονίζει ότι ότι χθες ο κ. Μητσοτάκης έλεγε στην Πολιτική Επιτροπή της ΝΔ πως έρχεται «τέταρτο Μνημόνιο»: «Σήμερα λέει από τη μία στην Suddeutsche Zeitung πως «στις 20 Αυγούστου λήγει το τρίτο και τελευταίο πρόγραμμα» και συγχρόνως ισχυρίζεται εντός συνόρων πως έρχεται ένα νέο «άτυπο» μνημόνιο. Προτείνουμε στον κ. Μητσοτάκη μέχρι τον Οκτώβρη να αρχίσει τις δραμαμίνες».

Aναφερόμενος στα μέτρα που ζητούσε το ΔΝΤ, ο Νίκος Παππάς τόνισε ότι κάποιοι στη Ελλάδα φώναζαν τότε στην κυβέρνηση να τα δεχτεί όπως είναι(ήταν). Αυτό δεν έγινε δεκτό και η αξιολόγηση και η συμφωνία ήρθε όταν έγινε αποδεκτό αυτό που πρότεινε ο Αλέξης Τσίπρας, για κάθε ευρώ περιορισμού να υπάρχει και ένα ευρώ ας πούμε επιδότησης.

Πηγή: ΕΡΤ
Ρεπορτάζ: Κώστας Σκουλάς

Μοιράσου το άρθρο:Πηγή

Απάντηση