Παιχνίδι μυστηρίου στον Κήπο του Κεραμεικού από το Λούβρο


Ένα παιχνίδι περιπέτειας προτείνει στους επισκέπτες του Κήπου του Κεραμεικού στο Παρίσι -για τον Ιούλιο και τον Αύγουστο- το μουσείο του Λούβρου.

Μέσα από αινίγματα και χάρτες εποχής, οι επισκέπτες εξερευνούν και ανακαλύπτουν με κάθε λεπτομέρεια το μεγαλύτερο πάρκο της γαλλικής πρωτεύουσας.

Σε σχετική ανακοίνωση, που στόχο έχει να ενθαρρύνει τους περαστικούς και επισκέπτες του Κήπου να λάβουν μέρος στο παιχνίδι, οι υπεύθυνοι του Μουσείου του Λούβρου αναφέρουν:  Κι αν ο Κήπος του Κεραμεικού, ένας τόπος ανακαλύψεων και πειραματισμών από τότε που δημιουργήθηκε, δεν έχει αποκαλύψει όλα τα μυστικά του; Μήπως ο αρχιτέκτονας τοπίου Αντρέ Λε Νοτρ– ο οποίος δημιούργησε τον Κήπο κατά τη βασιλεία του Λουδοβίκου ΙΔ’ τον 17ο αιώνα- είχε σχεδιάσει λίγο πριν από τον θάνατό του «στήλες» που οδηγούν στον θησαυρό στην καρδιά του κήπου;

Το πρωτότυπο παιχνίδι ανακάλυψης,  που απευθύνεται σε εφήβους και ενήλικες, διαρκεί από μιάμιση έως δύο ώρες, έχει τίτλο «Μυστήρια στον Κεραμεικό». Κάθε ένας που λαμβάνει μέρος έχει στη διάθεσή του μια μυστηριώδη επιστολή που στην ουσία είναι η διαθήκη Λε Νοτρ (1613- 1700). Η συμμετοχή είναι δωρεάν και το παιχνίδι είναι διαθέσιμο και στα Αγγλικά. Η εγγραφή γίνεται κατά ομάδα και η κράτηση θέσης είναι υποχρεωτική. Οι παίκτες με τις καλύτερες επιδόσεις κερδίζουν εισιτήρια για την είσοδό τους στο μουσείο του Λούβρου.

Η διευθύντρια Εξωτερικών Σχέσεων του Λούβρου, Αν-Λορ Μπεατρίξ, αναφέρει σχετικά με τη συγκεκριμένη πρωτοβουλία: «Ο Κήπος του Κεραμεικού είναι κάτι περισσότερο από ένα απλό σημείο διέλευσης ανάμεσα στο Λούβρο και στην πλατεία Κονκόρντ. Το παιχνίδι περιπέτειας επιτρέπει στον παίκτη να ανακαλύψει αυτόν τον χώρο τέχνης και πρασίνου υπό μια νέα οπτική γωνία».

Το σημείο εκκίνησης για όσους συμμετέχουν είναι το café Diane, κοντά στην κεντρική λίμνη των κήπων, όπου υπάρχει η «στήλη του Λε Νοτρ» η οποία στην πραγματικότητα είναι ένα μικροέπιπλο μέσα στο οποίο οι παίκτες βρίσκουν έγγραφα που υποτίθεται ότι είναι σημειώσεις του Λε Νοτρ για τον κρυμμένο θησαυρό, τον οποίο καλούνται να εντοπίσουν.

Ακολουθώντας τις διαδρομές ανάμεσα στο γρασίδι και τα αγάλματα, χρησιμοποιώντας ένα σχεδιάγραμμα εποχής και «συμβουλευόμενοι» τις ιστορικές γκραβούρες, οι επισκέπτες του κήπου ψάχνουν ένα θησαυρό, ενώ στην πραγματικότητα γνωρίζουν όλο και καλύτερα κάθε γωνιά από την καταπράσινη «καρδιά» της πόλης.

Τον Κήπο του Κεραμεικού επισκέπτονται 14 εκατομμύρια επισκέπτες κάθε χρόνο.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Φωτογραφία: CC Pline -SA 2.0

 

 

Μοιράσου το άρθρο:Πηγή

Απάντηση