Οι U2 στην κορφή της λίστας με τα περισσότερα έσοδα από περιοδείες στις ΗΠΑ


Όπως αναφέρεται σε σχετικό άρθρο του αμερικανικού περιοδικού Billboard, το μεγαλύτερο μέρος των εσόδων που εξασφαλίζουν τα δημοφιλή και εμπορικά επιτυχημένα συγκροτήματα της μουσικής βιομηχανίας προέρχεται από τις περιοδείες τους.

Στην κορφή της λίστας με τα περισσότερα κέρδη στις ΗΠΑ για το 2017 από περιοδείες βρίσκονται οι U2, το δημοφιλές συγκρότημα από την Ιρλανδία.

Συγκεκριμένα, η μπάντα αποκόμισε κέρδη περίπου 54,4 εκατομμυρίων δολαρίων στην Αμερική, το 95% των οποίων προήλθε από τη μεγάλη περιοδεία τους στα στάδια, για τον εορτασμό της 30ής επετείου από την κυκλοφορία του άλμπουμ τους «The Joshua Tree».

Σύμφωνα με το Billboard, και λόγω της διακίνησης μουσικής στο διαδίκτυο (νόμιμα ή παράνομα) τα κέρδη από τις πωλήσεις CD, δίσκων κλπ. είναι εξαιρετικά μειωμένα, με αποτέλεσμα οι επιτυχημένοι εμπορικά καλλιτέχνες να βασίζονται πλέον στις περιοδείες προκειμένου να κερδίσουν χρήματα. Όπως αναφέρεται στο περιοδικό,  οι περιοδείες αποφέρουν σχεδόν το 80% των εσόδων των πενήντα πιο παραγωγικών μουσικών στις ΗΠΑ.

Τη δεύτερη θέση στη λίστα με τα περισσότερα κέρδη καταλαμβάνει ο σταρ της κάντρι, Γκαρθ Μπρουκς, με 52,2 εκατομμύρια δολάρια για την περσινή χρονιά, χάρη σε μια περιοδεία την οποία άρχισε το 2014.

Στην τρίτη θέση -με 43,2 εκατομμύρια δολάρια- βρίσκεται το συγκρότημα των Metallica.

Η πρώτη γυναίκα στην κατάταξη, η Lady Gaga, και ο πρώτος ράπερ Κέντρικ Λαμάρ, ο οποίος απέσπασε φέτος το βραβείο Πούλιτζερ, καταλαμβάνουν αντίστοιχα την 6η και τη 13η θέση της λίστας του Billboard.

Από τους καλλιτέχνες που περιλαμβάνονται στη λίστα, μόνο δύο δεν περιόδευσαν για το 2017: Ο 32χρονος Drake, (37η θέση) και η Τέιλορ Σουίφτ (48η στη λίστα), τα έσοδα των οποίων προέρχονται κυρίως από πωλήσεις CD, και ψηφιακών μουσικών αρχείων.

Πηγές: ΑΠΕ-ΜΠΕ/ Billboard

Φωτογραφία: Brent N. Clarke/Invision/AP

Μοιράσου το άρθρο:Πηγή

Απάντηση