Η νέα του ταινία Γιώργου Λάνθιμου στο 75ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Βενετίας


Μετά το βραβείο Σεναρίου που κέρδισε μαζί με τον Ευθύμη Φιλίππου το 2011 για την ταινία «Άλπεις», ο σκηνοθέτης Γιώργος Λάνθιμος επιστρέφει στο 75ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Βενετίας Μόστρα για να παρουσιάσει τη νέα του ταινία με τίτλο «The Favourite» διεκδικώντας έτσι τον Χρυσό Λέοντα.

Στο «The Favourite» πρωταγωνιστούν η Ολίβια Κόλμαν, η Εμα Στόουν και η Ρέιτσελ Βάις. Το σενάριο της ταινίας υπογράφουν η Ντέμπορα Ντέιβις και ο Τόνι ΜακΝαμάρα. Πρόκειται για ένα σατυρικό δράμα εποχής που έχει ως υπόβαθρο την Ισπανία του 18ου αιώνα, όπου μαίνεται ο πόλεμος της διαδοχής. Αφηγείται το παράλληλο χρονικό τριών γυναικών της αγγλικής βασιλικής οικογένειας, τη βασίλισσα Αννα, τη δούκισσα Σάρα Τσόρτσιλ και τη βαρόνη Αμπιγκέιλ Μάσαμ.

«Αρχές 18ου αιώνα. Η Αγγλία βρίσκεται σε πόλεμο με τους Γάλλους. Παρόλα αυτά, οι αγώνες πάπιας και η κατανάλωση ανανά ακμάζουν ανάμεσα στους αριστοκράτες. Η εύθραυστη Βασίλισσα Άννα καταλαμβάνει το θρόνο και η στενή φίλη της Λαίδη Σάρα  κυβερνά τη χώρα στη θέση της, φροντίζοντας παράλληλα την υγεία και την ιδιοσυγκρασία της Βασίλισσας. Όταν η Αμπγκέιλ, μία νέα υπηρέτρια καταφτάνει στο παλάτι, η Σάρα γοητεύεται και την παίρνει υπό την προστασία της. Για την Αμπιγκέιλ είναι μια ευκαιρία να επιστρέψει στις αριστοκρατικές της ρίζες. Καθώς οι τακτικές του πολέμου στέκονται εμπόδια για τη Σάρα, εκείνη παίρνει τη θέση της στο πλευρό Βασίλισσας. Η ανερχόμενη φιλία τους δίνει στην Αμπγκέιλ την ευκαιρία να εκπληρώσει τις φιλοδοξίες της και δεν θα αφήσει καμία γυναίκα, κανένα άντρα, καμία πολιτική και κανένα κουνέλι να σταθούν στο δρόμο της».

Η ταινία είναι προγραμματισμένη να βγει στις αμερικανικές αίθουσες στις 23 Νοεμβρίου από τη Fox Searchlight, ενώ θα «ανοίξει» και το 56ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Νέας Υόρκης στις 28 Σεπτεμβρίου.

 

 

Μοιράσου το άρθρο:Πηγή

Απάντηση