Αναβάθμιση της μονάδας εγκαυμάτων ζητούν οι εργαζόμενοι του Θριάσιου νοσοκομείου


«Σοβαρά προβλήματα στη λειτουργία της ΜΑΦ Κέντρου Εγκαυμάτων – Πλαστικής του Θριάσιου Νοσοκομείου, όπου νοσηλεύονται εγκαυματίες από την πρόσφατη πυρκαγιά, προκαλεί η έλλειψη νοσηλευτικού και βοηθητικού υγειονομικού προσωπικού», αναφέρει το σωματείο εργαζομένων στο Θριάσιο νοσοκομείο.

Στην ανακοίνωσή τους (διαβάστε το αναλυτικό κείμενο) οι εργαζόμενοι επισημαίνουν τα εξής: «Συγκεκριμένα, αν και οι ελάχιστες προϋποθέσεις για τη λειτουργία ΜΑΦ προβλέπουν δύο τουλάχιστον νοσηλευτές ανά κρεβάτι, στη ΜΑΦ – Πλαστική του Κέντρου Εγκαυμάτων (με συνολική δύναμη είκοσι τέσσερα κρεβάτια, όπου νοσηλεύονται σήμερα δώδεκα εγκαυματίες – οι περισσότεροι θύματα της πρόσφατης πυρκαγιάς) εργάζονται μόνο δεκαεπτά νοσηλευτές (από τους οποίους η μία, μέσω προγράμματος ΟΑΕΔ, κινδυνεύει με απόλυση τον Φεβρουάριο 2019), μία βοηθός θαλάμου καθώς και ένας τραυματιοφορέας που καλύπτει και τη ΜΑΦ και τη ΜΕΘ του Κέντρου Εγκαυμάτων.

Για να αντιμετωπισθούν οι ανάγκες για τη νοσηλεία των εγκαυματιών, γίνονται καθημερινά μετακινήσεις νοσηλευτικού προσωπικού από άλλα τμήματα, ακόμα και από τη ΜΕΘ του νοσοκομείου, με αποτέλεσμα να δημιουργούνται προβλήματα στη λειτουργία τους».

Στην ανακοίνωση του σωματείου αναφέρεται ότι με βάση τον οργανισμό, που το σωματείο χαρακτηρίζει «ανεπαρκέστατο», είναι κενές 71 θέσεις νοσηλευτικού προσωπικού και 47 θέσεις τραυματιοφορέων και βοηθών θαλάμου.

Για το λόγο αυτό, οι εργαζόμενοι τονίζουν πως: «Απαραίτητη είναι και η πλήρης στελέχωση και εξοπλισμός των Κέντρων Υγείας – ΠΕΔΥ σε Ελευσίνα και Μέγαρα, καθώς και η δημιουργία αντίστοιχων μονάδων τουλάχιστον σε Μάνδρα και Ασπρόπυργο».

Ιδιαίτερη αναφορά κάνουν στην ύπαρξη μεγάλων βιομηχανικών μονάδων στην περιοχή, με αποτέλεσμα οι κίνδυνοι να είναι αυξημένοι, με αναγκαία υπενθύμιση τα μεγάλα εργατικά δυστυχήματα του παρελθόντος σε ΠΕΤΡΟΛΑ και ΠΥΡΚΑΛ.

Το σωματείο επισημαίνει πως απαιτείται: «η ύπαρξη ολοκληρωμένου σχεδίου αντιπλημμυρικής, αντιπυρικής και αντισεισμικής θωράκισης στην περιοχή του Θριασίου Πεδίου, ιδιαίτερα γιατί βρισκόμαστε κυριολεκτικά ανάμεσα σε δύο μεγάλα διυλιστήρια και άλλες επιχειρήσεις με επικίνδυνες δραστηριότητες, με κίνδυνο για εκδήλωση βιομηχανικού ατυχήματος μεγάλης κλίμακας»

Μοιράσου το άρθρο:Πηγή

Απάντηση