Το SpaceBus ταξιδεύει στις παραλίες της Γαλλίας προάγοντας την αστρονομία


Ένα διαστημικό λεωφορείο ταξιδεύει φέτος το καλοκαίρι σε επιλεγμένες παραθαλάσσιες γαλλικές πόλεις στο πλαίσιο της προώθησης της αστρονομίας σε ένα ευρύτερο κοινό. Στο SpaceBus France, πρωτοβουλία του Παρατηρητηρίου Galaxies, Stars, Physics and Instrumentation του Παρισιού (GEPI), οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν δύο ντοκιμαντέρ και να συμμετάσχουν σε ένα «παιχνίδι διαφυγής» (escape game) όπου όλοι είναι αστροναύτες. Το διαστημικό λεωφορείο θα ταξιδέψει έως τις 24 Αυγούστου.

Το πρώτο ντοκιμαντέρ με τίτλο «16 Ανατολές του Ηλίου» (16 Levers de soleil) παρουσιάζει τον φανταστικό διάλογο ανάμεσα στον Γάλλο αστροναύτη Τομά Πεσκέ και τον Αντουάν ντε Σαιντ-Εξυπερύ, συγγραφέα του βιβλίου «Ο Μικρός Πρίγκιπας». Στο ντοκιμαντέρ, ο σκηνοθέτης Πιέρ-Εμανουέλ Λε Γκοφ δίνει το άγαλμα του Μικρού Πρίγκιπα στον Γάλλο αστροναύτη για να το μεταφέρει στο Διεθνή διαστημικό σταθμό μαζί με τα άπαντα του Εξυπερύ. Μετά από 196 ημέρες στο διάστημα, ο Πεσκέ επιστρέφει το αγαλματίδιο πίσω στη Γη. Το ντοκιμαντέρ θα κυκλοφορήσει στις γαλλικές αίθουσες τον Οκτώβριο του 2018.

Το SpaceBus επίσης προβάλλει το ντοκιμαντέρ εικονικής πραγματικότητας με τίτλο «Στη θέση του Tομά Πεσκέ» που αφηγείται την εξάμηνη παραμονή του αστροναύτη στο Διεθνή Διαστημικό Σταθμό το 2017. Κατά τη διάρκεια της παραμονής του, ο Γάλλος αστροναύτης διεξήγαγε πολλά επιστημονικά πειράματα και πραγματοποίησε αρκετές εκδρομές εκτός του σταθμού για τη συντήρηση του εργαστηρίου. Από το Διάστημα, ο Πεσκέ γίνεται μάρτυρας ενός πλανήτη που εξελίσσεται και που όμως αντιμετωπίζει πολλά προβλήματα.

Μοιράσου το άρθρο:Πηγή

Απάντηση