Τ. Πετρόπουλος: Την προσεχή Τρίτη θα δοθεί διπλή σύνταξη στους πυρόπληκτους (audio)


Πληρωμή των πυρόπληκτων συνταξιούχων την προσεχή Τρίτη με διπλή σύνταξη, ανακοίνωσε ο υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, Τάσος Πετρόπουλος στο Πρώτο Πρόγραμμα και στους Ανδρέα Παπασταματίου και Στεφανία Χαρίτου, συμπληρώνοντας ότι όλοι οι υπόλοιποι συνταξιούχοι θα πάρουν εγκαίρως τη σύνταξη. Καταφέραμε να περιορίσουμε τις εκκρεμείς ληξιπρόθεσμες συντάξεις στις 43.700 περίπου, επεσήμανε.

Σε ό,τι αφορά τα εκκρεμή εφάπαξ ο υπουργός υπογράμμισε ότι, μέχρι τέλος του έτους θα έχουν δοθεί όλα τα εφάπαξ χωρίς καθυστερήσεις.
Για τις συντάξεις χηρείας ο κ. Πετρόπουλος είπε ότι δεν πρόκειται να μείνει κανένας χωρίς προστασία, καθώς και ότι τα μέτρα για τις συντάξεις χηρείας τα οποία προαναγγείλαμε, θα τα πάρουμε.

Σε ό,τι αφορά τους δικαιούχους για την θεμελίωση συντάξεων ο κ. Πετρόπουλος είπε ότι χρειάζονται τουλάχιστον 15 χρόνια ασφάλιση, ή το 67 έτος ηλικία για να κατοχυρώνουν το δικαίωμα σύνταξης. Τα χρόνια που εξαγοράζονται υπολογίζονται στο ύψος της σύνταξης. Δεν υπολογίζονται στο ύψος της σύνταξης όποια πλασματικά χρόνια δεν εξαγοράζονται, παρά μόνο στο δικαίωμα σύνταξης, όπως διευκρίνισε.

Αναφερόμενος στην πορεία της απασχόλησης ο υπουργός είπε ότι είμαστε σε πορεία διαρκούς μείωσης της ανεργίας. Μας απασχολεί και η ποιοτική και η πλήρης απασχόληση, πρόσθεσε. Πρέπει να περάσουμε σε πολλαπλασιασμό στις εξαγωγές που σηματοδοτεί την αρχή μιας νέας εποχής που έχει στοιχεία ανάπτυξης, επεσήμανε και το βλέπουμε και στην αύξηση των εισφορών από τη μισθωτή εργασία. Τα μεγέθη έχουν σταθμιστεί σε διάρκεια ενός έτους και όχι με βάση την εποχική θερινή απασχόληση κάτι που μεσοσταθμικά επιβεβαιώνεται από την ΕΛΣΤΑΤ, όπως είπε χαρακτηριστικά.

Θα κάνουμε τον απολογισμό μας και στη ΔΕΘ τον Σεπτέμβριο και στο τέλος της χρονιάς και για την κοινωνική ασφάλιση, κατέληξε ο κ. Πετρόπουλος.

Πηγή: Πρώτο Πρόγραμμα
Επιμέλεια Σύνταξης: Αλέκα Σταυροπούλου

Μοιράσου το άρθρο:Πηγή

Απάντηση