Ν. BoύτσηςΤο βασικό σημείο είναι η έξοδος της χώρας από τις μνημονιακές δεσμεύσεις (video)


Για όλα τα μεγάλα θέματα της επικαιρότητας, μίλησε στην ΕΡΤ1 το πρωί του Σαββάτου 11 Αυγούστου 2018 ο πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης.

Θα πρέπει τα μέτρα που θα πάρουν οι αρχές να είναι αποδεκτά από την κοινωνία, να υπάρχει η συναίνεση, η ανοχή και η βοήθεια από την κοινωνία, τόνισε ο κ. Βούτσης αναφερόμενος στα τραγικά γεγονότα των τελευταίων ημερών και το τοπίο που διαμορφώνεται για το σχέδιο της κυβέρνησης για την επόμενη περίοδο.

Η χώρα πρέπει να μείνει πολιτικα και οικονομικοκοινωνικά σταθερή στις ράγες μίας ασφαλούς εξόδου και να μην υπάρξουν τακτικισμοί και αιφνιδιασμοί πάνω στα αποκαΐδια, δήλωσε ο πρόεδρος της Βουλής.

Το βασικό σημείο είναι η έξοδος της χώρας από τις μνημονιακές δεσμεύσεις και ανέφερε την πρόσφατη εκτίμηση του οίκου Fitch, την οποία χαρακτήρισε ως θετικό μήνυμα. Παράλληλα αναφέρθηκε στη μείωση της ανεργίας και την αύξηση του τουρισμού.
Όπως είπε την 1η Οκτωβρίου θα κατατεθεί στη Βουλή ο προϋπολογισμός και στη ΔΕΘ ο πρωθυπουργός θα είναι έτοιμος ώστε να είναι σαφής σε όλα τα ζητήματα που άπτονται αυτού.

Για τον ανασχηματισμό, ανέφερε ότι είναι πρωτοβουλία του πρωθυπουργού αν και πότε θα πραγματοποιηθεί.

Για το χρόνο των βουλευτικών εκλογών τόνισε ότι ο στόχος είναι η διεξαγωγή τους στην τετραετία, με σταθμούς μέχρι τότε τις εκλογές στην Τοπική Αυτοδιοίκηση και τις Ευρωεκλογές, εκτιμώντας ότι μέχρι στιγμής δεν βλέπει να υπάρχει λόγος για διεξαγωγή πρόωρων βουλευτικών εκλογών.

Πηγή: ΕΡΤ1

Μοιράσου το άρθρο:Πηγή

Απάντηση