»Δεν πρόκειται να δούμε πρόσωπο Θεού αν δεν μάθουμε να συγχωρούμε»

Γράφτηκε από τον/την Romfea.gr. Κυριακή, 12 Αυγούστου 2018


brioulon 7

Στον Ιερό Ναό της Μεταμορφώσεως στην Καλαμαριά της Θεσσαλονίκης λειτούργησε σήμερα, Κυριακή 12 Αυγούστου ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Βρυούλων κ. Παντελεήμων.

Κατά την ομιλία του εις την παραβολήν εκ του Ιερού Ευαγγελίου και με αφορμή την συμπεριφοράν του ευεργετηθέντος δούλου προς τον σύνδουλό του, ανέφερε:

Ο Θεός στον οποίον πιστεύουμε δεν είναι ούτε τιμωρός ούτε απάνθρωπος, αλλά χορηγός ανεξάντλητης ευσπλαχνίας και Χάριτος.

Είναι Θεός αγάπης και ελέους προς όλους τους ανθρώπους, παρ’όλον ότι όλοι είμαστε οφειλέται απέναντί Του και καταχρασταί των αγαθών δωρημάτων Του, τα οποία δυστυχώς κατασπαταλούμαι με τας αμαρτίας μας.

Άν επιτρέπει δοκιμασίες εις την ζωήν μας ο Θεός, το κάνει προς παιδαγωγίαν,αλλά και δια να συναιστανόμεθα τόσον το μέγεθος των ενοχών μας απέναντί Του, όσον και την δική Του άπειρον ευσπλαχνίαν.

Προς τούτο,μας ευεργετή αδιαλείπτως. Το κάνει διά να μας οδηγήσει εις την μετάνοια και την σωτηρίαν και δια τούτο έχει δια τον καθένα μας, ένα ξεχωριστό σχέδιο αγάπης.

Μην ξεχνούμε το του ψαλμού: «Οικτίρμων και ελεήμων Ο Κύριος μακρόθυμος και πολυέλεος.» (Ψαλμός ρβ,8)

brioulon 1

brioulon 1

brioulon 1

brioulon 1

brioulon 1

brioulon 1


Εμφανίσεις: 37611
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]Πηγή

Απάντηση