3.640 οι αιτήσεις πυρόπληκτων- Επίδομα σε 90 νοικοκυριά και 31 επιχειρήσεις


Με εντατικούς ρυθμούς συνεχίζονται οι διαδικασίες ελέγχου των αιτήσεων, με αποτέλεσμα μέχρι χθες, Σάββατο να έχει καταβληθεί το επίδομα των 5.000 ευρώ σε 790 νοικοκυριά και εκείνο των 8.000 ευρώ σε 31 επιχειρήσεις.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση του υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών, μετά και τη χθεσινή δωδέκατη ημέρα της σχετικής διαδικασίας, κατατέθηκαν τρεις χιλιάδες εξακόσιες σαράντα (3.640) συνολικά αιτήσεις, για τη χορήγηση της έκτακτης εφάπαξ ενίσχυσης, με τη μορφή επιδόματος, σε πληγέντα φυσικά πρόσωπα και επιχειρήσεις από τις πυρκαγιές στις 23 και 24 Ιουλίου στην Περιφέρεια Αττικής.

Από τις 3.640 αιτήσεις, οι 1.272 κατατέθηκαν στον Δήμο Ραφήνας-Πικερμίου, οι 1.425 στον Δήμο Μαραθώνα, οι 564 στον Δήμο Μεγαρέων και οι υπόλοιπες 379 στο κεντρικό κτίριο του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών.

94 οι νεκροί

Στους 94 έφθασαν οι νεκροί από τη φονική πυρκαγιά στο Μάτι. Τελευταία, στον θλιβερό κατάλογο των θυμάτων, είναι μια γυναίκα 57 ετών, που νοσηλευόταν στο Θριάσιο Νοσοκομείο και κατέληξε τα ξημερώματα του Σαββάτου. Ακόμη, 31 εγκαυματίες νοσηλεύονται σε νοσοκομεία της Αττικής, εκ των οποίων οι 5 διασωληνωμένοι. Σε Μονάδες Εντατικής θεραπείας νοσηλεύονται 8. Το εξάχρονο αγοράκι παραμένει νοσηλευόμενο εκτός κινδύνου στο Νοσοκομείο Παίδων «Η Αγία Σοφία».

Σημειώνεται ότι μέχρι στιγμής, έχουν ταυτοποιηθεί 81 νεκροί, δύο σοροί είναι αταυτοποίητες, καθώς δεν έχουν βρεθεί συγγενείς, ενώ έντεκα άνθρωποι κατέληξαν στα νοσοκομεία.

Συγκομιδή στερεών αποβλήτων

Στη συλλογή «πόρτα-πόρτα» των αποβλήτων ηλεκτρικών και ηλεκτρονικών συσκευών στις πυρόπληκτες περιοχές προχώρησε το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας σε συνεργασία με τους δήμους, τον Ελληνικό Οργανισμό Ανακύκλωσης και το Σύστημα Εναλλακτικής Διαχείρισης «ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ ΣΥΣΚΕΥΩΝ ΑΕ».

Για τη διαχείριση των στερεών αποβλήτων, καμένων και μη, έχουν εγκατασταθεί σε κάθε δήμο ειδικοί κάδοι για τη συλλογή ΚΥΡΙΩΣ αμιαντούχων υλικών.

  • Στην Κινέτα, στον χώρο στάθμευσης του Προαστιακού σιδηροδρόμου
  • Στη Ραφήνα, στην οδό Αύρας στο νεκροταφείο της περιοχής
  • Στο Μάτι, στη λεωφόρο Ποσειδώνος.

‘Οπως δήλωσε στην ΕΡΤ εκπρόσωπος της Α.Ε «Ανακύκλωση συσκευών», τα απόβλητα καταλήγουν στον Ασπρόπυργο στη Βιανάττ και εκεί υπάρχει προσωπικό για την τελική διαλογή των μετάλλων, ώστε να είναι σωστή η ανακύκλωση.

ΠΗΓΗ:ΕΡΤ1/Ρεπορτάζ: Άννα Βλαχοπαναγιώτη, Ρεγγίνα Σαβούρδου

Σχετική είδηση: Υπέκυψε γυναίκα εγκαυματίας – Στους 94 οι νεκροί από την πυρκαγιά

 

Μοιράσου το άρθρο:Πηγή

Απάντηση