Αυστραλία: Μεγάλη επιτυχία στο ραδιομαραθώνιο του ABC για τους πυρόπληκτους


Με συμμετοχή Αυστραλών πολιτών από κάθε γωνιά της χώρας, διεξήχθη ανήμερα τον Δεκαπενταύγουστο ο ραδιομαραθώνιος που διοργάνωσε η Αυστραλιανή δημόσια ραδιοτηλεόραση σε συνεργασία με την Ελληνική κοινότητα Μελβούρνης.

Ανταπόκριση: Αλέκος Μάρκελλος

Στην εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στο κτήριο της Ελληνικής Kοινότητας στο κέντρο της Αυστραλιανής μεγαλούπολης και μεταδόθηκε ζωντανά από το ραδιόφωνο του ABC, καλλιτέχνες και εκπρόσωποι πολλών διαφορετικών εθνοτικών πολιτισμών, ένωσαν τις φωνές τους με κοινό σκοπό την ενίσχυση της Ελλάδας για να αντιμετωπίσει τις συνέπειες της δραματικής κατάστασης που προκάλεσε η φονική λαίλαπα των πρόσφατων πυρκαγιών.

Στο σύντομο χαιρετισμό τους τόσο ο Έλληνας Πρόξενος στη Μελβούρνη Δημήτρης Μιχαλόπουλος, όσο και ο πρόεδρος της Ελληνικής Κοινότητας Μελβούρνης Βασίλης Παπαστεργιάδης, αναφέρθηκαν στις συντονισμένες προσπάθειες που ξεκίνησαν από τη στιγμή που έγινε γνωστό το μέγεθος της τραγωδίας, τονίζοντας πως άμεσα επικοινώνησαν μαζί τους προσφέροντας όποια βοήθεια κριθεί πως είναι αναγκαία, τόσο οι Ομοσπονδιακές αρχές, από τον πρωθυπουργό της χώρας Malcolm Turnbull, την υπουργό Εξωτερικών Julie Bishop, τον πρωθυπουργό της Πολιτείας της Βικτώρια Daniel Andriews, αλλά και τόσους απλούς πολίτες της χώρας που επικοινώνησαν με τις Προξενικές Άρχές και τις Κοινότητες για τον κοινό σκοπό.

Η εκδήλωση αποτελεί μια ακόμη επιβεβαίωση της διαρκούς αλληλεγγύης που έμπρακτα υλοποιεί η Αυστραλία, μαζί με τις εν εξελίξει δράσεις της ομογένειας, ώστε να προσφερθεί κάθε δυνατή βοήθεια για την επούλωση των πληγών που προκάλεσε η πρόσφατη ακραία ανθρώπινη και φυσική καταστροφή.

Αντίστοιχα και με αμείωτη ένταση είναι σε εξέλιξη οι πρωτοβουλίες Ελληνικών κοινοτήτων, φορέων και οργανώσεων όσο και της Αρχιεπισκοπής Αυστραλίας σε ολόκληρη τη χώρα, όπως στο Σίδνει και την Αδελαίδα.

Στην Πολιτεία της Νέας Νότιας Ουαλίας τον συντονισμό έχει αναλάβει επιτροπή που συστάθηκε τις αμέσως επόμενες ημέρες από την καταστροφή, με υπεύθυνο τον Πρόεδρο της Ελληνικής κοινότητας Σίδνει και Ν.Ν. Ουαλίας Χάρη Δανάλη.

Στην Νότιο Αυστραλία, εκτός από τις πολύπλευρες δραστηριότητες της κοινότητας και των πολιτειακών φορέων, συντονισμένα πραγματοποιούν ραδιομαραθώνιο ενίσχυσης οι ραδιοσταθμοί 5ΕΒΙ, ΜΕΛΩΔΙΑ, και ΡΑΔΙΟ ΕΝΑ. Ραδιομαραθώνιο επίσης ξεκίνησε και το Ελληνικό πρόγραμμα της Αυστραλιανής δημόσιας ραδιοτηλεόρασης SBS.

Η ΕΡΤ θα παρουσιάσει και προβάλει αναλυτικά όλες τις σχετικές προσπάθειες, τιμώντας όσους, από τόσο μακρυά, σκέφτονται και στηρίζουν την Ελλάδα στις δύσκολες στιγμές.

Μοιράσου το άρθρο:Πηγή

Απάντηση