«Έξυπνη» συσκευή προειδοποιεί για περιστατικά πνιγμών


Χάρη στο σχεδιασμό και τη λειτουργία μιας καινοτόμου συσκευής με την ονομασία Coral Manta  –η οποία αξιοποιεί την τεχνολογία της τεχνητής νοημοσύνης– οι υπεύθυνοι μιας νεοφυούς Ισραηλινής εταιρίας ελπίζουν να συμβάλλουν στον περιορισμό των περιστατικών των πνιγμών.

Η εν λόγω καινοτομία κατασκευάστηκε από τον Άιλ Γκολάν, έναν επιχειρηματία στην πόλη Ζιχρόν Γιαακόβ στο βόρειο Ισραήλ, σε συνεργασία με την Ταμάρ Αβραχάμ από το Ισραηλινό Ινστιτούτο Τεχνολογίας Technion στη βόρεια πόλη της Χάιφα.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας Yedioth Ahronoth, η συσκευή τοποθετείται στην πισίνα και μπορεί να εντοπίσει αντικείμενα που βρίσκονται κάτω από το νερό και δεν κινούνται για περισσότερο από 15 δευτερόλεπτα.

Όταν, παραδείγματος χάριν, το σώμα ενός παιδιού παραμείνει κάτω από το νερό για περισσότερο από 15 δευτερόλεπτα, η συσκευή εκπέμπει έναν χαρακτηριστικό ήχο.  Ο συναγερμός μπορεί να ακουστεί ακόμα και από όσους βρίσκονται μέσα στο σπίτι, δηλαδή και σε απόσταση πιο μακρινή από το ακριβές σημείο του δυσάρεστου συμβάντος.

Το όνομα της συσκευής, που κοστίζει περίπου 1.500 δολάρια, παραπέμπει στην τραγική ιστορία της Κόραλ Σέρι, μιας 11χρονης Ισραηλινής που πνίγηκε πριν από 4 χρόνια σε μια ιδιωτική πισίνα στον οικισμό της Σαβιόν στο κεντρικό Ισραήλ.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Μοιράσου το άρθρο:Πηγή

Απάντηση