Συνεργασία Εθνικών Επιτροπών UNESCO Ελλάδας και Γερμανίας για την προώθηση της Πολιτιστικής Κληρονομιάς


Πρόγραμμα για την Πολιτιστική Κληρονομιά με επίκεντρο τους νέους συνδιοργανώνουν οι Εθνικές Επιτροπές UNESCO Ελλάδος και Γερμανίας, στο πλαίσιο της στενής συνεργασίας που έχουν αναπτύξει τους τελευταίους μήνες με στόχο τη διατήρηση και προώθηση της Πολιτιστικής Κληρονομιάς.

Το πρόγραμμα υλοποιείται στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Έτους Πολιτιστικής Κληρονομιάς 2018 σε συνεργασία με το Γερμανικό Αρχαιολογικό Ινστιτούτο, και σε αυτό συμμετέχουν νέοι από την Ελλάδα και τη Γερμανία. Στόχος είναι η διασύνδεση ενός ελληνικού και ενός γερμανικού σχολείου για την εκπόνηση ενός κοινού προγράμματος σχετικά με την Ευρωπαϊκή και Παγκόσμια Πολιτιστική Κληρονομιά. Ήδη έχουν επιλεγεί να συμμετάσχουν το 1ο Γενικό Λύκειο Χαλκίδας, καθώς και το γερμανικό σχολείο Evangelisches Gymnasium Zum Grauen Kloster με έδρα το Βερολίνο.

Η εναρκτήρια συνάντηση του Προγράμματος πραγματοποιήθηκε από τις 13 έως 17 Αυγούστου στα γραφεία της Γερμανικής Επιτροπής για την UNESCO στο Βερολίνο. Κατά τη διάρκειά της, τέσσερις νέοι από την Ελλάδα συμμετείχαν σε εργαστήρια σχετικά με την αξία της διαφύλαξης της Ευρωπαϊκής και Παγκόσμιας Κληρονομιάς, ενώ ταυτόχρονα πραγματοποίησαν επισκέψεις στους συνεργαζόμενους φορείς για την υλοποίηση του Προγράμματος.

Η δεύτερη Συνάντηση θα πραγματοποιηθεί στα γραφεία της Ελληνικής Εθνικής Επιτροπής για την UNESCO στην Αθήνα, από τις 24 έως και τις 28 Σεπτεμβρίου.

Μοιράσου το άρθρο:Πηγή

Απάντηση