«Αλιευτικός τουρισμός απορριμμάτων» για καλό σκοπό


Η «Plastic Whale» είναι η πρώτη επαγγελματική εταιρεία στον πλανήτη, που δημιουργήθηκε -πριν από επτά χρόνια- με στόχο την αλίευση των πλαστικών απορριμμάτων από τα ποτάμια και τις θάλασσες σε διάφορες χώρες του κόσμου.

Η πρόταση- «κλειδί» στην οποία συνοψίζεται ο στόχος της εταιρίας είναι η εξής:  «Επιθυμούμε να κάνουμε τα νερά του πλανήτη να είναι χωρίς πλαστικό και να δημιουργήσουμε αξία από τα πλαστικά απορρίμματα».

Στο πλαίσιο των δράσεων της, η Ολλανδική εταιρία προσφέρει τώρα στους τουρίστες του Άμστερνταμ τη δυνατότητα να απασχοληθούν με έναν ενδιαφέροντα τρόπο, προστατεύοντας επίσης και το περιβάλλον. Όσοι ενδιαφέρονται μπορούν να συμμετέχουν  σε ένα δίωρο πρόγραμμα συλλογής πλαστικών απορριμμάτων από τα κανάλια της πόλης.

Για την υλοποίηση των περιβαλλοντικών-τουριστικών προγραμμάτων της, η «Πλαστική Φάλαινα» διαθέτει ένα «στόλο» από δέκα βάρκες, ενώ συνεργάζεται και με γνωστή πλατφόρμα ενοικίασης κατοικιών για όσους φτάνουν στο Άμστερνταμ προκειμένου να βιώσουν αυτή την εμπειρία το οικολογικού τουρισμού.

Όσοι συμμετέχουν στις πρωτότυπες δραστηριότητες μπορούν να απολαύσουν βόλτες στις οποίες έχουν την ευκαιρία να δουν από το νερό το ιστορικό κέντρο της ολλανδικής πρωτεύουσας και να περισυλλέξουν πλαστικό από τα κανάλια. Αλλά το ενδιαφέρον είναι, πως το πλαστικό που συλλέγεται από το νερό δεν καταλήγει στα σκουπίδια, αλλά αξιοποιείται εκ νέου λαμβάνοντας καινούρια μορφή.

Σε συνεργασία με μια εταιρεία επίπλων, οι άνθρωποι της «Πλαστικής Φάλαινας» παρουσίασαν πρόσφατα μια σειρά από έπιπλα γραφείου, όλα κατασκευασμένα από πλαστικά απορρίμματα που αλιεύθηκαν από τα κανάλια του Άμστερνταμ.

Μέρος των εσόδων που εξασφαλίζει η εταιρεία από τον «αλιευτικό τουρισμό απορριμμάτων» διατίθεται για την ενίσχυση πρωτοβουλιών με στόχο την αντιμετώπιση του προβλήματος της πλαστικής σακούλας στον πλανήτη.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Φωτογραφία: AP: Muhammed Muheisen

Μοιράσου το άρθρο:Πηγή

Απάντηση