Ιστορική απόφαση

Γράφτηκε από τον/την Εθνικός Κήρυκας. Τρίτη, 04 Σεπτεμβρίου 2018


agia iera sinodos

Του Θεόδωρου Καλμούκου


Ιστορική ήταν πραγματικά η πρόσφατη απόφαση της Ιεράς Συνόδου του Οικουμενικού Πατριαρχείου, με την οποία του λοιπού θα επιτρέπεται ο δεύτερος γάμος των ιερέων, βέβαια με τις δέουσες προϋποθέσεις, όπως αποκλειστικά δημοσίευσε ο «Εθνικός Κήρυκας» στην ηλεκτρονική του έκδοση www.ekirikas.com την Κυριακή 2 Σεπτεμβρίου 2018 και στην έντυπή του έκδοση την Τρίτη 4 Σεπτεμβρίου.

Την είδηση αναδημοσίευσαν πολλά Μέσα Ενημέρωσης στην Ελλάδα, με πρώτο το κορυφαίο πρακτορείο Εκκλησιαστικών Ειδήσεων «Romfea.gr», το οποίο κατ’ αποκλειστικότητα αναδημοσιεύει την εκκλησιαστική ειδησεογραφία του «Εθνικού Κήρυκα».

Ηταν μία απόφαση η οποία έγινε δεκτή με ανακούφιση παντού και από ανθρώπους συνετούς και ευρυμαθείς με ανοικτούς ορίζοντες και η οποία φανέρωσε την αποφασιστικότητα και την τόλμη του Πατριάρχη κ. Βαρθολομαίου.

Εδώ που τα λέμε ήταν κάτι που έπρεπε να γίνει ή μάλλον να είχε γίνει, διότι θα σώζονταν κάποιοι καλοί ιερείς οι οποίοι χήρεψαν ή εγκαταλείφθηκαν από τις πρεσβυτέρες τους και αναγκάσθηκαν να αποσχηματισθούν οι άνθρωποι για να νυμφευθούν ξανά.

Με το καλό ο Πατριάρχης να προχωρήσει και σ’ άλλες αποφάσεις που θα κάνουν τομές σε καταστάσεις αναχρονιστικές.

Μία από αυτές θα μπορούσε να ήταν η κάθαρση κάποιων ευχών από το Ευχολόγιο, και συγκεκριμένα της Ακολουθίας του Σαραντισμού.

Σημείωση: Η απόφαση αυτή δεν έχει καμία σχέση με την Σύνοδο της Ιεραρχίας αλλά είναι απόφαση της Ιεράς Συνόδου του Οικουμενικού Πατριαρχείου.

Φωτό: Νικόλαος Μαγγίνας


Εμφανίσεις: 46946
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]Πηγή

Απάντηση