Λιβύη: Σε διασταυρούμενα πυρά 1800 μετανάστες- Διέφυγαν από κέντρο κράτησης


Εκατοντάδες μετανάστες διέφυγαν από κέντρο κράτησης στην Τρίπολη της Λιβύης, καθώς μαίνονται οι μάχες μεταξύ αντίπαλων φατριών στην περιοχή. Εκπρόσωπος της λιβυκής υπηρεσίας καταπολέμησης της παράτυπης μετανάστευσης, διέψευσε ότι οι άνθρωποι αυτοί διέφυγαν. Σύμφωνα όμως με την πηγή, την οποία επικαλείται το πρακτορείο Reuters, έως και 1.800 άνθρωποι ενδέχεται να έχουν φύγει από τις εγκαταστάσεις που βρίσκονται κοντά στον δρόμο του αεροδρομίου.

Σύμφωνα με την κυβέρνηση εθνικής ενότητας της Λιβύης (GNA, διεθνώς αναγνωρισμένη) λόγω των μαχών που μαίνονται από τις 27 Αυγούστου κοντά στην πρωτεύουσα, περισσότερες από 1.800 οικογένειες έχουν εκτοπιστεί.

Μετά από ανάπαυλα λίγων ωρών, οι συγκρούσεις αναζωπυρώθηκαν νότια της Τρίπολης, λίγη ώρα πριν ξεκινήσει σύνοδος, υπό την αιγίδα του ΟΗΕ, στην οποία έχουν προσκληθεί «όλες οι ενδιαφερόμενες πλευρές».

Το υπουργείο Υποθέσεων Εκτοπισμένων της GNA ανέφερε ότι περίπου το ένα τρίτο των οικογενειών που έχουν παγιδευτεί λόγω των μαχών αρνούνται να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους, γιατί φοβούνται ότι οι ένοπλοι θα τα λεηλατήσουν. Πολλοί από αυτούς τους ανθρώπους χρειάζονται κατεπειγόντως βοήθεια, τρόφιμα και νερό.

ΠΗΓΗ:ΑΠΕ-ΜΠΕ-Reuters-AFP

Μοιράσου το άρθρο:

Πηγή

Απάντηση