Παραιτήθηκε και η υπουργός Αθλητισμού από την κυβέρνηση Μακρόν


Η Γαλλίδα υπουργός Αθλητισμού Λορά Φλεσέλ δήλωσε σήμερα Τρίτη ότι παραιτείται από την κυβέρνηση του προέδρου Εμμανουέλ Μακρόν για προσωπικούς λόγους.

Πρώην ολυμπιονίκης στην ξιφασκία και μεταξύ των δημοφιλέστερων υπουργών του Μακρόν, η Φλεσέλ ανακοίνωσε την παραίτησή της πριν από έναν αναμενόμενο κυβερνητικό ανασχηματισμό.

«Θα συνεχίσω να είμαι ένα πιστό μέλος της ομάδας του προέδρου και του πρωθυπουργού, την αποφασιστικότητα των οποίων θαυμάζω και τις αξίες και τον πατριωτισμό των οποίων συμμερίζομαι», αναφέρει η Φλεσέλ στη δήλωσή της, ενώ ο κυβερνητικός ανασχηματισμός αναμένεται εντός της ημέρας.

Πηγή που πρόσκειται στην υπόθεση είπε ότι η Φλεσέλ αποφάσισε να αποχωρήσει από την κυβέρνηση για «λόγους που σχετίζονται με τη φορολογική κατάστασή της».

«Δεν έκανε κανένα λάθος. Δεν ήταν αυτή η αιτία της αποχώρησής της», δήλωσε από την πλευρά του στο Γαλλικό Πρακτορείο το περιβάλλον της πρώην υπουργού, διευκρινίζοντας πως η αντιδικία αφορά «την εταιρία της για τα δικαιώματα εικόνας στην οποία ο σύζυγός της ήταν διαχειριστής».

Στη θέση της Φλεσέλ διορίστηκε η Ροξάνα Μαρατσινεάνου, πρώην πρωταθλήτρια κόσμου στα 200 μέτρα ύπτιο.

Επιπλέον, σε αντικατάσταση του Νικολά Ιλό, ο οποίος παραιτήθηκε την περασμένη εβδομάδα από τη θέση του υπουργού Οικολογικής Μετάβασης, διορίστηκε ο πρόεδρος της Γαλλικής Εθνοσυνέλευσης Φρανσουά ντε Ρουζί.

Το χαρτοφυλάκιο αυτό περιλαμβάνει συνήθως και εκείνο της ενέργειας.

Ο ντε Ρουζί θεωρείται πραγματιστής και υποστήριξε την απόφαση του Μακρόν πέρυσι να καθυστερήσει τη σταδιακή μείωση της πυρηνικής ενέργειας στην παραγωγή ηλεκτρισμού της Γαλλίας.

Ο 44χρονος ντε Ρουζί αναλαμβάνει για πρώτη φορά υπουργικό χαρτοφυλάκιο. Πρώην αναπληρωτής δήμαρχος Νάντης, τον Αύγουστο του 2015 αποχώρησε από το κόμμα EELV (Ευρώπη Οικολογία Πράσινοι) και υποστήριξε την προεκλογική εκστρατεία του Μακρόν.

Είναι πρόεδρος της Εθνοσυνέλευσης από την αρχή της παρούσας θητείας της.

Πηγή: Γαλλικό Πρακτορείο, Ρόιτερς, ΑΠΕ-ΜΠΕ

Μοιράσου το άρθρο:Πηγή

Απάντηση