Δίωξη σε βαθμό κακουργήματος για τον 44χρονο εμπρηστή
Πρώτη καταχώρηση: Τετάρτη, 5 Σεπτεμβρίου 2018, 01:58

Οι φωτιές που ξέσπασαν το απόγευμα του Σαββάτου στην περιοχή του Λούβρου και της Κάμενας, θορύβησαν ιδιαίτερα τις Αρχές που έβαλαν στο μικροσκόπιο τα στοιχεία που είχαν. Το απόγευμα της Κυριακής, έφτασαν στην σύλληψη ενός 44χρονου που κατηγορείται για εμπρησμό από πρόθεση σε τρεις περιπτώσεις.Τη Δευτέρα οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα Ηλείας, που του άσκησε δίωξη σε βαθμό κακουργήματος για τη μια περίπτωση και πλημμελήματος για τις άλλες δύο.Σύμφωνα με πληροφορίες οι κάτοικοι είχαν αντιληφθεί από την πρώτη στιγμή το πέρασμα ενός λευκού οχήματος ειδικού τύπου, το οποίο είχαν περιγράψει και αναφέρει στις ανακριτικές αρχές της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Πύργου και την Αστυνομία.

Έτσι ξεκίνησε ένας αγώνας δρόμου για να συλλέξουν οι αρχές περισσότερα στοιχεία και να φτάσουν στην άκρη του νήματος. Υλικό που συγκεντρώθηκε από κάμερες ασφαλείας στην ευρύτερη περιοχή, οδήγησε στην ταυτότητα του φερόμενου ως εμπρηστή, που κλήθηκε το απόγευμα της Κυριακής ενώπιων των Αρχών. Η συνεργασία του Ανακριτικού Τμήματος της Π.Υ. Πύργου και της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Πύργου, απέδωσε καρπούς, αφού ο 44χρονος που τελικά συνελήφθη φέρεται να ομολόγησε τρεις πυρκαγιές. Η πρώτη αφορά σε πυρκαγιά μικρής έκτασης στην είσοδο του χωριού Βασιλάκι στις 21 Αυγούστου. Οι άλλες δύο στις περιπτώσεις του Λούβρου και της Κάμενας το περασμένο Σάββατο.

Για τις φωτιές σε Κάμενα και Βασιλάκι ασκήθηκε δίωξη πλημμεληματικού χαρακτήρα για εμπρησμό κατ’ εξακολούθηση εκ προθέσεως, ενώ για την πυρκαγιά στο Λούβρο ασκήθηκε δίωξη σε βαθμό κακουργήματος για εμπρησμό δάσους εκ προθέσεως. Ο κατηγορούμενος αναμένεται να απολογηθεί στον Ανακριτή Ηλείας το πρωί της Πέμπτης.Πηγή: ilialive.gr


Τελευταία ενημέρωση: Τετάρτη, 5 Σεπτεμβρίου 2018, 01:58Πηγή

Απάντηση