»Είμαι ο μοναδικός ελεύθερος Πατριάρχης»

Γράφτηκε από τον/την Romfea.gr. Τετάρτη, 05 Σεπτεμβρίου 2018


kirill mosxas

Ρεπορτάζ: Αιμίλιος Πολυγένης


Ο Πατριάρχης Μόσχας και πασών των Ρωσιών κ. Κύριλλος, δήλωσε ότι η Ορθόδοξη Εκκλησία της Ρωσίας σήμερα για πρώτη φορά στην ιστορία είναι «εντελώς απαλλαγμένη από κάθε πολιτική επιρροή» και με τον Πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν αναπτύσσεται ένας φιλικός διάλογος.

«Θα ήθελα να πω ένα πολύ σημαντικό θέμα που μας απασχολεί. Δυστυχώς, πολλά δυτικά ΜΜΕ τα οποία είναι πολιτικοποιημένα, συμφωνούν στο γεγονός ότι ο Πατριάρχης είναι δεν είναι ελεύθερος, αλλά ότι ενεργεί σύμφωνα με ό,τι λέει ο Πούτιν. Εδώ θα ήθελα να πω, ο Πατριάρχης Κύριλλος είναι σήμερα είναι ελεύθερος, καθώς κανείς στη Ρωσική Εκκλησία δεν ήταν ελεύθερος, αλλά ούτε γνωρίζω άλλο Προκαθήμενο άλλης Ορθόδοξης Εκκλησίας» – δήλωσε από την Αγία Πετρούπολη ο Πατριάρχης Κύριλλος.

Επίσης πρόσθεσε ότι «η Εκκλησία της Ρωσίας είναι εντελώς απαλλαγμένη από κάθε πολιτική επιρροή στη χώρα, και έχει ισότιμο διάλογο με τις αρχές για πρώτη φορά στην ιστορία.»

Κλείνοντας ο Πατριάρχης Μόσχας εξέφρασε την ελπίδα ότι «η αυτονομία της Εκκλησίας θα συνεχιστεί», κάτι όπως εκτιμά ο φιλικός διάλογος πάντα θα είναι «ο σωστός δρόμος».


Εμφανίσεις: 393
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]Πηγή

Απάντηση