Βραζιλία: Σε χειρουργική επέμβαση υπεβλήθη ο Μπολσονάρου μετά την επίθεση με μαχαίρι


Ο ακροδεξιός υποψήφιος για την προεδρία της Βραζιλίας Ζαΐχ Μπολσονάρου υπεβλήθη σε «επιτυχή» χειρουργική επέμβαση μετά τον τραυματισμό του με μαχαίρι κατά τη διάρκεια προεκλογικής συγκέντρωσής του την Πέμπτη 6 Σεπτεμβρίου 2018.

Γιατροί και στελέχη του νοσοκομείου όπου χειρουργήθηκε ο Ζαΐχ Μπολσονάρου τόνισαν πως ο πολιτικός διέτρεξε σοβαρό κίνδυνο να πεθάνει, αλλά  πλέον η υγεία του βρίσκεται σε «σοβαρή, αλλά σταθερή» κατάσταση, έπειτα από τη δίωρη επέμβαση στην οποία υποβλήθηκε.

Ο πρώην λοχαγός, ο οποίος δηλώνει ανοικτά νοσταλγός της περιόδου της στρατιωτικής δικτατορίας στη Βραζιλία (1964-85), προηγείται στις δημοσκοπήσεις εν όψει των προεδρικών εκλογών του Οκτωβρίου, μετά τον αποκλεισμό από την αναμέτρηση του φυλακισμένου πρώην προέδρου Λουίς Ινάσιου Λούλα ντα Σίλβα με απόφαση του Ανώτατου Εκλογοδικείου.

Σύμφωνα με δημοσκόπηση του ινστιτούτου Ibope, η οποία μεταδόθηκε την Τετάρτη από το τηλεοπτικό δίκτυο Gl ο Ζαΐχ Μπολσονάρου συγκεντρώνει το 22% των προθέσεων ψήφου.

Η χωροφυλακή γνωστοποίησε ότι ο άνδρας που συνελήφθη αφού μαχαίρωσε τον υποψήφιο της βραζιλιάνικης Άκρας Δεξιάς είπε πως διέπραξε την επίθεση για «προσωπικούς λόγους», διότι τον «διέταξε ο Θεός» να επιτεθεί στον πολιτικό αυτόν.

ΠΗΓΗ: ΕΡΤ, ΑΠΕ-ΜΠΕ

Μοιράσου το άρθρο:Πηγή

Απάντηση