Το δημοψήφισμα για το ονοματολικό ανοίγει τον δρόμο προς την ΕΕ (video)


Με καταιγιστικό ρυθμό φθάνουν στα Σκόπια τα μηνύματα στήριξης του διεθνή παράγοντα στη συμφωνία των Πρεσπών και στο δημοψήφισμα που θα διεξαχθεί στα Σκόπια στις 30 Σεπτεμβρίου.

Μετά την παρέμβαση του Αμερικανού προέδρου Ντόναλτ Τραμπ ο οποίος χαρακτήρισε τη συμφωνία των Πρεσπών «ιστορική», παρόμοια θέση εξέφρασε σήμερα και ο Αυστριακός Καγκελάριος Σεμπάστιαν Κούρτς η χώρα του οποία ασκεί την προεδρία της ΕΕ για το τρέχον εξάμηνο.

Ο κ. Κούρτς που πραγματοποιεί επίσκεψη στα Σκόπια κάλεσε τους πολίτες της πΓΔΜ να προσέλθουν στις κάλπες και «να ψηφίσουν υπέρ της συμφωνίας για την επίλυση του ονοματολογικού, επιλέγοντας το ευρωπαϊκό μέλλον της χώρας τους». Κατά την επίσκεψη του κ. Κουρτς στα Σκόπια υπήρξε και ένα απρόοπτο. Οι διοργανωτές τοποθέτησαν στον ιστό αντί την σημαία της Αυστρίας, τη σημαία της Λετονίας. Για το λάθος αυτό η Κυβέρνηση Ζάεφ ζήτησε επίσημα συγγνώμη.

Το πλέον ηχηρό μήνυμα στήριξης της συμφωνίας για το ονοματολογικό και για το δημοψήφισμα αναμένεται να εκφραστεί αύριο δια στόματος της καγκελαρίου Άνγκελας Μέρκελ η οποία θα πραγματοποιήσει την πρώτη επίσημη επίσκεψη στα Σκόπια από το 1999.

Πηγή:ΕΡΤ/Ανταπόκριση του Νίκου Φραγκόπουλου από τα Σκόπια

Μοιράσου το άρθρο:Πηγή

Απάντηση