ΗΠΑ: Κατηγορίας 4 πλέον ο τυφώνας Φλόρενς- Τρεις πολιτείες σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης


Στην κατηγορία 4, της πεντάβαθμης κλίμακας Σαφίρ-Σίμπσον, αναβαθμίστηκε ο τυφώνας Φλόρενς, συνοδευόμενος από ανέμους που φτάνουν τα 195 χλμ./ώρα, όπως ανακοίνωσε το Εθνικό Κέντρο Τυφώνων (NHC). Αναμένεται να πλήξει αυτήν την εβδομάδα την ανατολική ακτή των ΗΠΑ.

Τρεις Πολιτείες, η Νότια Καρολίνα, η Βόρεια Καρολίνα και η Βιρτζίνια, κήρυξαν κατάσταση έκτακτης ανάγκης ώστε να προετοιμαστούν για την έλευση του Φλόρενς.

Οι αρχές της Βόρειας Καρολίνας διέταξαν τις πρώτες εκκενώσεις στο νησί Χατέρας και από αύριο, την απομάκρυνση των κατοίκων από άλλες περιοχές της τουριστικής παράκτιας περιοχής ‘Αουτερ Μπανκς.

Ο τυφώνας που κινείται με ταχύτητα 20 χλμ. την ώρα και έχει βορειοδυτική κατεύθυνση αναμένεται να περάσει την Τρίτη και την Τετάρτη ανάμεσα από τις Μπαχάμες και τις Βερμούδες, πριν κατευθυνθεί προς τις αμερικανικές ακτές, τις οποίες μπορεί να πλήξει την Πέμπτη.

«Προβλέπεται ότι ο Φλόρενς θα ενισχυθεί ακόμη και ότι έως την Πέμπτη θα έχει γίνει ένας «μεγάλος τυφώνας εξαιρετικά επικίνδυνος», ανακοίνωσε το NHC καλώντας τις αμερικανικές νοτιοανατολικές πολιτείες και τις κεντρικές των παράκτιων περιοχών του Ατλαντικού να παρακολουθούν την πορεία του.

Η Πολιτεία της Βιρτζίνια κάλεσε τους πολίτες της να ετοιμαστούν για τον μεγαλύτερο τυφώνα που θα την πλήξει «εδώ και δεκαετίες».

Ο κυβερνήτης της Νότιας Καρολίνας Χένρι ΜακΜάστερ απηύθυνε παρόμοια προειδοποίηση αφότου κήρυξε το Σάββατο κατάσταση έκτακτης ανάγκης στην Πολιτεία του κρίνοντας ότι «ο τυφώνας είναι πάρα πολύ ισχυρός και η πορεία του πάρα πολύ αβέβαιη για να πάρεις τον μικρότερο ρίσκο».

Ο ομόλογός του της Βόρειας Καρολίνας Ρόι Κούπερ κάλεσε τους πολίτες να ετοιμαστούν «από τώρα» για ενδεχόμενες συνέπειες από το πέρασμα του Φλόρενς, ενώ το αμερικανικό Πολεμικό Ναυτικό έδωσε εντολή τα πλοία στη βάση του Χάμπτον Ρόουντς στη Βιρτζίνια να βγουν στη θάλασσα προληπτικά.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Μοιράσου το άρθρο:

Πηγή

Απάντηση