Ορατός στον ουρανό σήμερα, Δευτέρα, ο κομήτης 21P/Giacobini-Zinner


Ορατός με κιάλια και μικρά τηλεσκόπια θα είναι σήμερα, Δευτέρα, ο κομήτης 21P / Giacobini-Zinner που θα περάσει σε απόσταση 58,5 εκ. χιλιόμετρα απο την Γη κατά την τροχιά του γύρω από τον Ηλιο. Ο κομήτης, ο οποίος πήρε το όνομά του από τον Γάλλο αστρονόμο Μισέλ Γιακοβινί του Αστεροσκοπείου της Νίκαιας και τον Γερμανό αστρονόμο Ερνστ Τζίνερ του Αστεροσκοπείου του Μπάμπεργκ στις αρχές του 20ου αιώνα, θα είναι ορατός τόσο απο το Βόρειο όσο και απο το Νότιο Ημισφαίρειο.

Προς το τέλος του μήνα, ο κομήτης που έχει πράσινη απόχρωση θα ταξιδεύει μέσα απο τον αστερισμό του Μονόκερου προς το φωτεινό αστέρι του Σείριου. Αρκετοί χρησιμοποιούν εφαρμογές στο κινητό τους, όπως το SkySafari, για να εμφανίσουν την διαδρομή ενός κομήτη, όπως του 21P/Giacobini-Zinner στον ουρανό.

Ο κομήτης 21P / Giacobini-Zinner δεν είναι ο μοναδικός που θα περάσει κοντά απο την Γη. Oι αστρονόμοι αναμένουν ένα ακόμη πιο φωτεινό κομήτη, τον 41P/Wirtanen, να περάσει απο κοντά μας. Ο τελευταίος αναμένεται να είναι πιο ορατός στις 16 Δεκεμβρίου.

ΠΗΓΗ: space.com

Μοιράσου το άρθρο:Πηγή

Απάντηση