Γνωστά και άγνωστα σχέδια του Νίκου Χουλιαρά»


Με γνωστά αλλά και λιγότερο γνωστά έργα του ζωγράφου, συγγραφέα και ποιητή Νίκου Χουλιαρά καλωσορίζει τους φίλους της τέχνης η Πινακοθήκη Γκίκα από τις 19/9.

Η πρόσφατη ανακάλυψη άγνωστων σχεδίων του εκλιπόντα καλλιτέχνη (1940-2015)- από τα χρόνια του στην ΑΣΚΤ ως και τις πιο πρόσφατες δημιουργικές του ημέρες- στάθηκε η αφορμή για την πραγματοποίηση της συγκεκριμένης έκθεσης.

Οι επισκέπτες της πινακοθήκης θα έχουν την ευκαιρία να θαυμάσουν από κοντά τα σχέδια του καλλιτέχνη, μέσα από ενότητες-σταθμούς στην εκδοτική ιστορία και ζωγραφική πορεία του.

Στην Πινακοθήκη Γκίκα παρουσιάζεται μεγάλο μέρος από τις δημιουργίες του Νίκου Χουλιαρά, που ο ίδιος φιλοτέχνησε κατά τις δεκαετίες του 1960 και 1970. Τα έργα αυτά συνθέτουν ένα είδος προσωπικού ημερολογίου: Με αυτοσαρκασμό και χιούμορ αποτυπώνουν τον φιλικό  περίγυρο του καλλιτέχνη, περιγράφουν στιγμές από την πρώιμη ενασχόλησή του με τη σκηνογραφία και το τραγούδι, ενώ γίνονται αφορμές για να λάβει κανείς πληροφορίες για τα σπίτια στα οποία έζησε, με φόντο την  κοινωνική και πολιτική καθημερινότητα της εποχής, τις γυναικείες φιγούρες και τα ταξίδια.

Η έκθεση θα διαρκέσει ως τις 24/11/2018

Πινακοθήκη Γκίκα: Κριεζώτου 3, Αθήνα.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Φωτογραφία: Eurokinissi/Γιάννης Παναγόπουλος

Μοιράσου το άρθρο:Πηγή

Απάντηση