«Ιστορικά» στρατιωτικά γυμνάσια της Ρωσίας με συμμετοχή της Κίνας


Τα μεγαλύτερα στρατιωτικά γυμνάσια στην ιστορία της Ρωσίας μετά την κατάρρευση της Σοβιετικής Ένωσης και τον Ψυχρό Πόλεμο ξεκίνησαν στην ανατολική Σιβηρία με 300.000 στρατιώτες, 36.000 οχήματα, 1.000 αεροσκάφη και 80 πλοία. Για πρώτη φορά, η Κίνα συμμετέχει στην ετήσια άσκηση στην ετήσια στρατιωτική άσκηση Vostok. 30 κινέζικα αεριωθούμενα αεροπλάνα και ελικόπτερα καθώς και 3.200 στρατεύματα έχουν αναπτυχθεί ανατολικά της λίμνης Βαϊκάλη.

Η Ρωσία ανακοίνωσε ότι η εκπαίδευση βασίζεται στις στρατιωτικές επιλογές που ακολούθησε στο μέτωπο της Συρίας κι’ αυτό ισχύει και για τις κινεζικές δυνάμεις, οι οποίες δεν έχουν εμπλακεί σε πόλεμο από το 1979.

Ο ρωσικός στρατός εκπαιδεύθηκε σήμερα να απωθεί επίθεση από αέρος χρησιμοποιώντας κυρίως τα τελευταίας τεχνολογίας συστήματά του αντιαεροπορικής άμυνας S-400 , S-300 και συστήματα Pantsir S-1, που είναι όλα ανεπτυγμένα στη Συρία.

Η άσκηση θα διαρκέσει μια εβδομάδα σε εννέα πεδία, καθώς και στη Θάλασσα της Ιαπωνίας και κοντά στο στενό του Bering.

Κατασκοπευτικές πτήσεις των ΗΠΑ αναφέρουν διεθνή ΜΜΕ στη Θάλασσα της Ιαπωνίας, κάνοντας λόγο για ένδειξη της ανησυχίας των δυτικών χωρών έναντι της διπλωματικής και στρατιωτικής προσέγγισης Μόσχας- Πεκίνου.

Οι συστοιχίες βαλλιστικών πυραύλων που βρίσκονται στα πεδία βολής, έδωσαν αφορμή για εκτιμήσεις ειδικών,ότι οι ασκήσεις σχεδιάστηκαν και ως απάντηση σε ενδεχόμενη πυρηνική σύγκρουση στην κορεατική χερσόνησο.

Την ίδια ώρα οι πρόεδροι της Ρωσίας και της Μόσχας, εμφανίστηκαν στο περιθώριο του Οικονομικού Φόρουμ στο Βλαδιβοστόκ, σε στιγμιότυπο μαγειρικής. ενώ σε δηλώσεις τους τόνισαν ότι η διμερής συνεργασία «παίρνει όλο και μεγαλύτερη σημασία» εν μέσω κλιμάκωσης της έντασης με τις ΗΠΑ.

ΠΗΓΗ:ΕΡΤ,ΑΠΕ

Μοιράσου το άρθρο:

Πηγή

Απάντηση