Δεύτεροι στον κόσμο οι Παπακωνσταντίνου, Μαρόκος στην κωπηλασία


Το ασημένιο μετάλλιο σε ένα νέο αγώνισμα του Παγκοσμίου πρωταθλήματος κατέκτησαν οι Αντώνης Παπακωνσταντίνου και Γιάννης Μαρόκος κατά την 6η μέρα στη Φιλιππούπολη. Το ελληνικό δίδυμο που είχε κερδίσει το χρυσό μετάλλιο στο ευρωπαϊκό του Μπρεστ για αθλητές κάτω των 23 πήρε τη 2η θέση και στον τελικό της δικώπου άνευ πηδαλιούχου ελαφρών βαρών με χρόνο 6:41.48 πίσω από την Ιταλία που πήρε το χρυσό με 6:38.55 και μπροστά από τις ΗΠΑ που κατέκτησαν το χάλκινο με 6:56.99.

«Είχαμε κατακτήσει τη 2ηθέση στο παγκόσμιο U23 στο Πόζναν και θέλαμε να πετύχουμε κάτι καλύτερο. Στο ξεκίνημα πήραμε την πρωτοπορία αλλά η Ιταλία έδειξε πολύ δυνατή και στο τέλος δεν είχαμε άλλες δυνάμεις να καταθέσουμε» τόνισε ο Γιάννης Μαρόκος.

Εκτός μεγάλου τελικού έμεινε το διπλό σκιφ γυναικών με τις Κατερίνα Νικολαϊδου-Σοφία Ασουμανάκη. Το ελληνικό δίδυμο πήρε την 6η θέση στον ημιτελικό τερματίζοντας σε 7:09.20 και θα αγωνιστεί στον μικρό τελικό του αγωνίσματος.

Το αντίστοιχο πλήρωμα των ανδρών με τους Ντούσκο-Στεργιάκα πήρε την 1η θέση στον ημιτελικό Γ-Δ με χρόνο 6:28.40 και θα αγωνιστούν στον τελικό Γ΄ την Κυριακή το πρωί για μια θέση από 13-18.
Το Σάββατο θα διεξαχθεί ο τελικός Δ΄ για το διπλό σκιφ ελ βαρών ανδρών όπου οι Γκαϊδατζής-Νικολαϊδης θα διεκδικήσουν μια θέση από 19-25.

ΠΗΓΗ: ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΩΠΗΛΑΤΙΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΦΙΛΑΘΛΩΝ ΝΑΥΤΙΚΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝΠηγή

Απάντηση