»Το ακαταμάχητο όπλο του Σταυρού ασφαλίζει τους πιστούς κάθε εποχής» (ΦΩΤΟ)

Γράφτηκε από τον/την Romfea.gr. Παρασκευή, 14 Σεπτεμβρίου 2018


ipsosi timioy stavrou 65

Αιγάλεω | Αθανάσιος Θανόπουλος


Παρουσία πληθους πιστών εορτάστηκε σήμερα, Παρασκευή 14 Σεπτεμβρίου η Ύψωση του Τιμίου και Ζωοποιού Σταυρού στον πανηγυρίζοντα ομώνυμο Ιερό Ναό στο Αιγάλεω.

Στην Θεία Λειτουργία προεξήρχε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Νικαίας κ. Αλέξιος, πλαισιούμενος από τον Πρωτοσύγκελλο της Ιεράς Μητροπόλεως Αρχιμ. Χρυσόστομο Παναγόπουλο, τον Προϊστάμενο του Ναού π. Γερβάσιο Φράγγου, τους συνεφημερίους του και κληρικούς της Ιεράς Μητροπόλεως.

Τον Θείο Λόγο κήρυξε ο Σεβασμιώτατος, ο οποίος αναφέρθηκε στον Τίμιο Σταυρό και τον συμβολισμό του.

»Η σημερινή τελετή της Υψώσεως είναι σχεδόν απομίμηση της τελετής, που έγινε στα Ιεροσόλυμα μετά την ανεύρεση του Τιμίου Ξύλου. Ο Σταυρός, που προσκυνούμε, είναι το τρόπαιο, το οποίο έστησε η Εκκλησία του Χριστού στον πόλεμο κατά του Σατανά» ανέφερε μεταξύ άλλων ο Σεβασμιώτατος.

Σε άλλο σημείο ο Μητροπολίτης Νικαίας τόνισε: »Ο Σταυρός άνοιξε την κλειστή θύρα του Παραδείσου, αφού κατήργησε την δύναμη του θανάτου και ύψωσε τους πιστούς από την γη στον Ουρανό. Το ακαταμάχητο όπλο του Σταυρού ασφαλίζει τους πιστούς κάθε εποχής, που αντιπαλαίουν με τον Σατανά και γίνεται δόξα και στολίδι των Μαρτύρων και των Οσίων της Εκκλησίας.»

»Είναι ανάγκη να σταυρώσουμε τα πάθη και τις αδυναμίες μας, να λάβουμε αποφάσεις για αλλαγή. Και αλλαγή σημαίνει αποκοπή από τα παρόντα και εφήμερα και προσανατολισμό προς τα Ουράνια και αιώνια» υπογράμμισε κλείνοντας ο Σεβασμιώτατος.

ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΤΟ ΣΧΕΤΙΚΟ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΟ ΥΛΙΚΟ:

ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ ΣΕΒΑΣΜΙΩΤΑΤΟΥ


Εμφανίσεις: 5903
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]Πηγή

Απάντηση