Ξεκίνησαν οι εορταστικές εκδηλώσεις στην Αγία Σοφία Ν. Ψυχικού (ΦΩΤΟ)

Γράφτηκε από τον/την Romfea.gr. Παρασκευή, 14 Σεπτεμβρίου 2018


esperinos agrypnia 39

Νέο Ψυχικό | Αθανάσιος Θανόπουλος


Ξεκίνησαν σήμερα, Παρασκευή 14 Σεπτεμβρίου με τον Μέγα Αρχιερατικό Εσπερινό και την Ιερά Αγρυπνία οι εορταστικές και λατρευτικές εκδηλώσεις προς τιμή της Αγίας Σοφίας και των τριών θυγατέρων Αυτής, Πίστεως, Ελπίδος και Αγάπης στον περικαλέστατο ομώνυμο Ιερο Ναό στο Νέο Ψυχικό.

Των Ιερών Ακολουθιών προεξήρχε ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Θεσπιών κ. Συμεών, Πρωτοσύγκελλος της Ιεράς Αρχιεπισκοπής, πλαισιούμενος από τον Προϊστάμενο του Ναού Αρχιμ. Ιωαννίκιος Κουλιανόπουλος, τους συνεφημερίους του και κληρικούς της Ιεράς Αρχιεπισκοπής.

Να αναφερθεί ότι τους ύμνους του εσπερινού έψαλλε ο Πρωτοψάλτης του Ιερού Ναού κ. Νίκος Νικολάου, ενώ τους ύμνους της Ιεράς Αγρυπνίας έψαλλε ο Βυζαντινός Χορός του Ιερού Ναού Αγίου Διονυσίου του Αρεοπαγίτου, Πολιούχου των Αθηνών, υπό την διεύθυνση του Πρωτοψάλτου κ. Γεωργίου Δεμελή.

Τον Θείο Λόγο κήρυξε ο Θεοφιλέστατος, ο οποίος αναφέρθηκε στην πραγματική αγάπη όπως μας την φανέρωσε ο Χριστός πάνω στο Σταυρό.

»Η πραγματική αγάπη βρίσκεται μονάχα εκεί που υπάρχουν καρδιές που ειναι αποφασισμένες να θυσιάζονται για την αγάπη των άλλων» ανέφερε μεταξύ άλλων ο Θεοφιλέστατος.

Σε άλλο σημείο ο κ. Συμεών τόνισε: »η αληθινή αγάπη δεν βρίσκεται στα πράγματα και στα λόγια, αλλα η αληθινή αγάπη βρίσκεται σε εκείνον που ειναι αποφασισμένος να ματώσει, να γίνει θυσία για τον άλλο. Αυτή την Αγάπη μας φανέρωσε ο Χριστός πάνω στο Σταυρό, την αγάπη »άχρι θανάτου».

Κλείνοντας ο Θεοφιλέστατος υπογράμμισε: »Μας έχει γίνει ψύχωση ο εαυτός μας. Όλα νομίζουμε οτι γυρίζουν γύρω μας. Ο Σταυρός του Κυρίου είναι ένα δώρο πραγματικό για όποιον θέλει να βρει νόημα στη ζωή του. Τα πάντα με τον Σταυρό του Χριστού μπορούν να γίνουν πραγματική αγάπη».

Τέλος μετά το πέρας της Αγρυπνίας πραγματοποιήθηκε η έξοδος και περιφορά εντός του Ιερού Ναού των Ιερών Λειψάνων της Αγίας Σοφίας και των τριών θυγατέρων Αυτής, Πίστεως, Αγάπης και Ελπίδος και η τοποθέτησή τους σε ειδικό προσκυνητάρι προς ευλογία και προσκύνηση των πιστών.

ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΤΟ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΟ ΥΛΙΚΟ:Πηγή

Απάντηση