»Ο Σταυρός του Χριστού στη ζωή της Εκκλησίας»

Γράφτηκε από τον/την Ι.Μ. Κυδωνίας. Σάββατο, 15 Σεπτεμβρίου 2018


omilia kidonias 1

Την Παρασκευή 14 Σεπτεμβρίου το απόγευμα ολοκληρώθηκε το τριήμερο εορταστικό πρόγραμμα για την Δεσποτική εορτή της Υψώσεως του Τιμίου Σταυρού, που πραγματοποίησε η Ενορία Αγίου Χαραλάμπους Λενταριανών στο παρεκκλήσιο του Τιμίου Σταυρού με την πνευματική ομιλία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτης Κυδωνίας και Αποκορώνου κ. Δαμασκηνού και με θέμα »Ο Σταυρὸς του Χριστού στη ζωή τής Έκκλησίας».

Με λόγια Πνευματικά και θεολογικά ο Σεβασμιώτατος ομίλησε στο σεβαστό εκκλησίασμα, κάνοντας μία ιστορικολειτουργική προσέγγιση της Δεσποτικής εορτής.

Το παρών στην εκδήλωση έδωσαν ο οικείος Εφημέριος και ιερατικός προϊστάμενος της Ενορίας Αγίου Χαραλάμπους Λενταριανών Πρωτοσύγκελλος Αρχιμ. Δαμασκηνός Λιονάκής, ο Αρχιμ. του Οικουμενικού Θρόνου Αμφιλόχιος Παπαγιαννάκης, ο Πρωτ. Νικόλαος Μαυροματάκης, ο Περιφερειακός Σύμβολος κ. Γεώργιος Κονταξάκης και πλήθος κόσμου.

Tον Σεβασμιώτατο ευχαρίστησε με λόγια αγάπης και εκτιμήσεως προς το πρόσωπο του ο στενότατος συνεργάτης του και Πρωτοσύγκελλος Αρχιμ. Δαμασκηνός, ευχόμενος προς όλους ο ζωοποιός Τίμιος Σταυρός να είναι στήριγμα και αρωγός στην ζωή μας.

omilia kidonias 2

omilia kidonias 2

omilia kidonias 2

omilia kidonias 2

omilia kidonias 2

omilia kidonias 2

omilia kidonias 2


Εμφανίσεις: 5809
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]Πηγή

Απάντηση