Απόπειρα δολοφονίας με δηλητήριο κατήγγειλε Ρώσος ακτιβιστής


Ο Πιοτρ Βερζίλοφ, ακτιβιστής της ρωσικής αντικαθεστωτικής ομάδας Pussy Riot, μεταφέρθηκε με αεροπλάνο από την Μόσχα και νοσηλεύεται σε νοσοκομείο της Γερμανίας με φροντίδα της οικογένειάς του που καταγγέλλει απόπειρα δολοφονίας δια δηλητηριάσεως ως τιμωρία μετά την εισβολή του με άλλα μέλη της ομάδας στον αγωνιστικό χώρο κατά την διάρκεια του τελικού του Παγκοσμίου Κυπέλλου Ποδοσφαίρου στην Μόσχα.

Η μεταφορά του Πιοτρ Βερζίλοφ στην Γερμανία πραγματοποιείται εν μέσω της πολεμικής ανάμεσα στο Λονδίνο και την Μόσχα στην υπόθεση της δηλητηρίασης του πρώην διπλού πράκτορα Σεργκέι Σκριπάλ και της κόρης του Γιούλια στο Σάλσμπερι της Αγγλίας.

Ο ακτιβιστής της ομάδας Pussy Riot, που έχει και την καναδική υπηκοότητα, έφθασε το Βερολίνο με ειδικό αεροσκάφος την περασμένη νύκτα συνοδευόμενος από μέλη της οικογένειάς του. Μέχρι χθες νοσηλευόταν σε νοσοκομείο της Μόσχας. Η κατάστασή του χαρακτηρίσθηκε «σοβαρή».

Ο Πιοτρ Βερζίλοφ αρρώστησε στην Μόσχα αφού παρουσιάστηκε σε ακροαματική διαδικασία σε ρωσικό δικαστήριο σχετικά με την πρόσφατη σύλληψη δύο ακτιβιστών των Pussy Riot. Επεσε σε κώμα και έχασε προσωρινά την όραση και την ικανότητα ομιλίας. Στην Μόσχα νοσηλευόταν στο τμήμα Τοξικολογίας του νοσοκομείου. Στο μεταξύ ανέκτησε τις αισθήσεις του, αλλά υποφέρει από παραισθήσεις, σύμφωνα με το περιβάλλον του. Η ζωή του δεν βρίσκεται πλέον σε κίνδυνο.

Κρούσματα δηλητηρίασης έχουν καταγγελθεί επανειλημμένως από ρώσους αντιφρονούντες. Η γνωστότερη πρόσφατη υπόθεση δηλητηρίασης αφορά τον αντιφρονούντα Βλαντίμιρ Καρά-Μουρζά, ο οποίος συντόνιζε στην Ρωσία τις δραστηριότητες του κινήματος Open Russia. Τον Φεβρουάριο του 2017 έπεσε σε κώμα αφού δηλητηριάστηκε με άγνωστη ουσία.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Μοιράσου το άρθρο:Πηγή

Απάντηση