Εκατοντάδες πιστοί τίμησαν την Αγία Σοφία στο Νέο Ψυχικό (ΦΩΤΟ)

Γράφτηκε από τον/την Romfea.gr. Κυριακή, 16 Σεπτεμβρίου 2018


esperinos agia sofia 86

Νέο Ψυχικό | Αθανάσιος Θανόπουλος


Με ιδιαίτερη λαμπρότητα και μεγαλοπρέπεια τελέστηκε σήμερα, Κυριακή 16 Σεπτεμβρίου ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός της Αγίας Σοφίας και των Τριών Θυγατέρων αυτής, Πίστεως, Ελπίδος και Αγάπης στον ομώνυμο πανηγυρίζοντα Ιερό Καθεδρικό Ναό της Αγίας στο Νέο Ψυχικό.

Στον εσπερινό χοροστάτησε ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Ανδρούσης κ. Κωνστάντιος, πλαισιούμενος από τον Προϊστάμενο του Ναού Αρχιμ. Ιωαννίκιο Κουλιανόπουλο, τους συνεφημερίους του, Αρχιμ. Χριστόδουλο Κλαδίτη και Πρωτοπρ. Γεώργιο Χριστοδούλου, και πλειάδα κληρικών της Ιεράς Αρχιεπισκοπής.

Να αναφερθεί ότι στον εσπερινό παρέστησαν ο Δήμαρχος Φιλοθέης – Ψυχικού κ. Παντελής Ξυριδάκης, μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου και εκατοντάδες πιστοί.

Τον Θείο λόγο κήρυξε ο Θεοφιλέστατος, ο οποίος αναφέρθηκε στην σωστή διαπαιδαγώγηση των παιδιών, όπως έδωσε η Αγία Σοφία στις τρεις Θυγατέρες της.

»Η Αγία Σοφία είναι πρότυπο χριστιανής μητέρας. Η Αγία Σοφία, έδωσε στα παιδιά τις αρετές αυτές και τα ονόμασε Πίστη, Ελπίδα και Αγάπη, για να ενθυμείται πιο είναι το καθήκον απέναντι στα παιδιά», ανέφερε μεταξύ αλλων ο Επίσκοπος Ανδρούσης.

Σε άλλο σημείο ο κ. Κωνστάντιος αναφέρθηκε στο μαρτύριο των τριών θυγατέρων της Αγίας Σοφίας, στην στάση τους απέναντι στον ηγεμόνα της εποχής και στις αρετές που πρέπει να έχουμε ως Χριστιανοί για να οδηγηθούμε στη σωτηρία.

»Χωρίς την άνωθεν Σοφία δεν μπορούμε να στηριχτούμε. Χωρίς Πίστη και Ελπίδα δεν μπορούμε να βαδίζουμε και χωρίς την Αγάπη δεν μπορούμε εμείς οι άνθρωποι να έχουμε σωτηρία. Χωρίς αυτές τις αρετές δεν μπορούμε να βαδίσουμε τον δρόμο της σωτηρίας, της Αναστάσεως και της Λυτρώσεως» τονισε ο κ. Κωνστάντιος.

»Το παράδειγμα της Αγίας Σοφίας, αυτής της χριστιανής μητέρας, που οδήγησε τα παιδιά της στο Θεό, είναι αυτό που πρέπει και κάθε μητέρα να κάνει. Κάθε μητέρα έχει ιερό χρέος να διαπαιδαγωγεί τα παιδιά της και να τα οδηγεί στη σωτηρία, δηλαδή στον ίδιο τον Θεό» υπογράμμισε κλείνοντας ο Θεοφιλεστατος.

Μετά την ομιλία του ο Επίσκοπος Ανδρούσης ευχαρίστησε τον Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμο για την άδεια να χοροστάτησει στον εσπερινό και τον Προϊστάμενο του Ναου Αρχιμ. Ιωαννίκιο Κουλιανόπουλο για την ευγενική πρόσκληση.

Από την πλευρά του ο Αρχιμ. Ιωαννίκιος ευχαρίστησε τον Θεοφιλέστατο για την παρουσία του, αλλά και τους εκατοντάδες πιστούς καθε ηλικίας που κατέκλυσαν τον Ιερό Ναό για να προσκυνήσουν την Εικόνα και τα Ιερά Λείψανα της Αγίας Σοφίας.

Τέλος να σημειωθεί ότι τους ύμνους απέδωσαν οι Ιεροψάλτες του Ναού υπό την διεύθυνση του Πρωτοψάλτη κ. Νικόλαου Νικολάου.

ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΤΟ ΣΧΕΤΙΚΟ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΟ ΥΛΙΚΟ:

(!) Απαγορεύεται από το δίκαιο της Πνευματικής Ιδιοκτησίας η καθ΄οιονδήποτε τρόπο παράνομη χρήση / ιδιοποίηση του παρόντος, με βαρύτατες αστικές και ποινικές κυρώσεις για τον παραβάτη.Πηγή

Απάντηση