Εορτή της Αγίας Ευφημίας στη Νέα Χαλκηδόνα (ΦΩΤΟ)

Γράφτηκε από τον/την Ι.Μ. Νέας Ιωνίας. Κυριακή, 16 Σεπτεμβρίου 2018


agia efimia 4

Με ιδιαίτερη λαμπρότητα εορτάσθηκε η σεπτή μνήμη της Αγίας ενδόξου Μεγαλομάρτυρος Ευφημίας στον ομώνυμο Ιερό Ναό στη Νέα Χαλκηδόνα. 

Το Σάββατο 15 Σεπτεμβρίου 2018 τελέσθηκε ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου πρ. Νέας Ιωνίας και Φιλαδελφείας κ. Κωνσταντίνου, όπου πλήθος πιστών προσήλθε ευλαβικά στο Ναό για να προσκυνήσει την Ιερά Εικόνα και το απότμημα του Ιερού Λειψάνου της Αγίας Ευφημίας που φυλάσσεται εντός του Ναού.

Την κυριώνυμο ημέρα της εορτής, Κυριακή 16 Σεπτεμβρίου, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Νέας Ιωνίας και Φιλαδελφείας κ. Γαβριήλ χοροστάτησε στην ακολουθία του Όρθρου και στη συνέχεια τέλεσε την Πανηγυρική Θεία Λειτουργία, πλαισιωμένος από κληρικούς της Ιεράς Μητροπόλεως. 

Την εορτή τίμησαν με την παρουσία τους τοπικοί άρχοντες, εκπρόσωποι Μικρασιατικών συλλόγων και τοπικών πολιτιστικών σωματείων καθώς και πλήθος πιστών.

Το θείο λόγο κήρυξε ο Σεβασμιώτατος, ο οποίος αναφέρθηκε στο Ευαγγελικό Ανάγνωσμα της ημέρας (Μρ. η’34-θ’1) και στον πολύαθλο μαρτυρικό βίο της Αγίας Ευφημίας.

Φωτογραφίες: Ευστάθιος Χιώλος

agia efimia 1

agia efimia 1

agia efimia 1

agia efimia 1

agia efimia 1

agia efimia 1

agia efimia 1

agia efimia 1

agia efimia 1

agia efimia 1


Εμφανίσεις: 163
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]Πηγή

Απάντηση