Δεύτερη στον κόσμο σε εταιρείες τεχνητής νοημοσύνης η Κίνα


Ακολουθώντας τα ίχνη των ΗΠΑ, η Κίνα καταλαμβάνει τη δεύτερη θέση στη λίστα των χωρών με τις περισσότερες εταιρείες που ειδικεύονται στην ανάπτυξη τεχνολογιών τεχνητής νοημοσύνης (ΑΙ) παγκοσμίως.

Τα παραπάνω στοιχεία προκύπτουν από την αναφορά της συμβουλευτικής εταιρίας Gartner που συνεργάζεται με την Ακαδημία Πληροφορικής και Επικοινωνιών της Κίνας (CAICT). Η εν λόγω αναφορά δημοσιοποιήθηκε στη Σανγκάη, όπου και πραγματοποιείται η Παγκόσμια Διάσκεψη Τεχνητής Νοημοσύνης 2018.

Η Λίου Ντούο, πρόεδρος της CAICT ανέφερε: “Ο αριθμός των εταιριών που σχετίζονται με την τεχνητή νοημοσύνη (στην Κίνα) συνεχίζει να αυξάνεται και τώρα βρίσκεται στην δεύτερη θέση, σε παγκόσμιο επίπεδο”. Όπως εξηγεί η Ντούο, ο αριθμός των εταιριών τεχνητής νοημοσύνης αυξήθηκε σημαντικά από το 2015, ενώ μεγάλη είναι και η ανάπτυξη στον  τομέα της αντίστοιχης αγοράς. Ιδιαίτερα οι ειδικοί επισημαίνουν ότι οι τεχνολογίες φωνητικής αναγνώρισης και αναγνώρισης μέσω εικόνων κεντρίζουν όλο και περισσότερο το ενδιαφέρον των υποψήφιων καταναλωτών και χρηστών καινοτόμων προϊόντων και υπηρεσιών.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Μοιράσου το άρθρο:Πηγή

Απάντηση